Hurmelo hurmaa. Esittelyssä uusi suosikkikirja!

2.5.2017 Kirjavinkit
Interaktiivinen lastenkirja

Tämä kirja teki pieniin poikiini suuren vaikutuksen heti ensilukemalta. Se onnistui ottamaan paikan kolmevuotiaani uutena suosikkina, ja sitä on luettu meillä nyt kerta toisensa jälkeen. Tämä kirja on Lasten Keskuksen kevään uutuus, Missä olet, Prinssi Hurmelo?.

 

Interaktiivinen lastenkirja

 

Kirja, jossa saa itse valita, mitä seuraavaksi tapahtuu

Sylvie Misslinin ja Amanda Piun satukirja on poikkeuksellinen teos. Se kertoo tarinan kahdesta prinsessasta, jotka kyllästyvät odottamaan prinssiään ja päättävät lähteä etsimään tätä. Poikkeuksellista on se, että lukija saa valita jokaisella aukeamalla kahdesta vaihtoehdosta, mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan.

 

”Tonne, tonne, tonne!”, poikani hihkuu.

”Otetaan vadelmat! Eiku toi kala!”

”Mennään sisään, mennään sisään!”

”Nyt kyllä kierretään!”

 

Luemme kirjaa ensimmäisen kerran yhdessä kolmevuotiaani kanssa. Luemme ja luemme. Kirja ei lopu koskaan. Tai jos loppuu, aloitamme sen uudestaan.

Lapseni uppoutuu välittömästi tähän osallistavaan satuun. Hän oppii nopeasti, mitä mistäkin valinnasta tulee seuraamaan. Lepakkojen luolaa hän pyrkii välttämään, mutta lohikäärmeen linnasta tulee suuri hitti. Sinne pitää päästä toistamiseen. Ja toistamiseen. Ja toistamiseen. Ja toistamiseen.

 

Interaktiivinen lastenkirja

Ihastuttava kuvitus

Pohdin, mahtaako lapseni suureen innostukseen vaikuttaa myös kirjan ihastuttava kuvitus. Itse nimittäin rakastan kirjan herkkää ja samalla hauskaa kynänjälkeä. Siinä on tunnistettavaa ranskalaisuutta, sellaista hienostunutta humoristisuutta. Koska pienen poikani edellinenkin suosikkikirja oli juuri ranskalainen (Peku ja rokkibändi), hykertelen itsekseni hänen kultivoituneelle estetiikan tajulleen. Vai olisikohan sittenkin kyse vain siitä, että sivujen valitseminen on vaan niin kivaa…? 😉

Oli miten oli, joka tapauksessa Prinssi Hurmelo onnistuu hurmaamaan meidät – kuten myös toiset lapsemme. Kun 6- ja 4-vuotiaani pääsevät kirjan pariin, lukeminen jatkuu jälleen loputtomiin.

 

 

Lohikäärme

Pienen kriitikon kommentteja

Vaikka sylissäni istuu kolme lasta, vältymme (yllättävää kyllä) suuremmilta kinasteluilta sen suhteen, mikä vaihtoehto kulloinkin valitaan. Toisaalta hitusen harmitusta aiheuttaa se, ettei kirjan loppuun pääse, ellei valitse kirjan ikävintä kommenttia…

 

”Miks ne sanoo, että siitäs sait mokoma Prinssi Hurmelo?”

 

Myös pari muuta Rauna Sirolan suomentamaa ilmausta herättää hienoista ihmetystä, ja kuusivuotiaani löytää huomauttamista myös prinsessojen kekseliään hauskasti piirretyistä kruunuista:

 

”Noi olis pitänyt värittää kunnolla.”

 

Mutta mikä onkaan kriittisimmänkin pikkulukijani kokonaisarvio? Onko hyvä kirja?

 

”JOOOO! Luetaan se taas!”

 

Loppumaton lastenkirja

 

Kaikki Lasten Keskuksen kirjat -50%!

Nyt on loistava mahdollisuus hankkia puoleen hintaan Prinssi Hurmelo ja kaikki muutkin Lasten Keskuksen julkaisemat kirjat (esim. uudet Kaikessa on itua ja A sanoi Agricola)!

Lasten Keskus tarjoaa nimittäin kaikista verkkokauppansa kirjoista – 50 % alennuksen 7.5.2017 asti koodilla LAHJA.

Prinssi Hurmelo löytyy suoraan täältä!

 

 

Hauskoja lukuhetkiä! 🙂

– Johanna

 

Prinssi Hurmelo

 

 

Sylvie Misslin ja Amandine Piu: Missä olet, prinssi Hurmelo? (Lasten Keskus 2017)

Arvostelukappale saatu kustantajalta.

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

2 Replies to “Hurmelo hurmaa. Esittelyssä uusi suosikkikirja!”

  1. Minttu sanoo:

    Kiitos kirjavinkistä! Kuulostaa tosi kivalta. Harmi vaan että ei tuo alekoodi toiminut kun yritin.

    • taidekoti sanoo:

      Voi, onpa harmi! Koodin siis pitäisi olla LAHJA. Olen bongannut sen Lasten Keskuksen sivuilta (http://www.lastenkeskus.fi/), ja jos se ei siis toimi, kannattaa ehdottomasti vielä huomennakin olla yhteydessä suoraan heille (09 6877 450)!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.