Talviloma / vinkkejä

Hiihtolomavinkkejä – poimintoja pääkaupunkiseudun tarjonnasta

Viikon päästä mm. pääkaupunkiseudulla vietetään koululaisten talvilomaa (vko 8), ja monissa päiväkodeissakin on normaalia hiljaisempaa. Jos haluaa nauttia lomallaan kulttuuriaktiviteeteistä, kannattaa poimia tästä jutusta vinkkejä ko. viikon ohjelmatarjonnasta.

Mukana on monenmoista kivaa tekemistä – myös ihan ilmaiseksi!

 

Talviloma / vinkkejä

Ilmaisia lastenelokuvia kulttuuritaloissa

Monissa pääkaupunkiseudun  kulttuuritaloissa esitetään hiihtolomaviikolla (vko 8) ilmaisia lastenelokuvia. Malmitalossa, Helsingin Malmilla, pääsee tiistaina 21.2.2017 klo 11 katsomaan Antoine de Saint-Exupéryn Pikku Prinssiä (1 h 48 min, K7). Keskiviikon 22.2. ilmaiselokuva on Iso kiltti jätti (klo 11, 1 h 57 min, K7) ja torstaina 23.2. näytetään ilmaiseksi Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! klo 11 ja klo 13 (1 h 11 min, S)

Myös Espoon kulttuurikeskuksessa, Tapiolassa, pääsee katsomaan elokuvia ilmaiseksi. Keskiviikkona 22.2.2017 klo 14 esitetään Maija Mehiläinen (1 h 29 min, S) ja torstaina 23.2.2017 klo 14 Iso kiltti jätti (1 h 57 min, K7).

Espoon keskuksen Kannusalissa puolestaan esitetään torstaina 23.2.2017 klo 12 ihan ilmaiseksi Hokkus Pokkus Mikko Mallikas (1 h 12 min. S).

 

Nukketeatteri Sampon Sampo-Suunnistus

Helsingin keskustassa, Erottajalla, sijaitseva Nukketeatteri Sampo järjestää talvilomaviikolla Sampo-Suunnistuksen.

Kyseessä on eri-ikäisille sopivaa, yhteistä toimintaa musiikin, kirjallisuuden ja nukketeatterin parissa. Maanantaina 20.2.2017 pääsee tutustumaan musiikkiin ja erilaisiin soittimiin. Keskiviikon aiheena ovat kirjat ja sadut. Torstaina 23.2. puolestaan pääsee tekemään omia nukketeatterinukkeja ja pieniä esityksiä.

Tapahtumiin voi osallistua klo 10-18 välillä – aivan ilmaiseksi.

 

Annantalon ohjelma

Helsingin Kampissa sijaitsevalla Annantalolla esitetään talvilomaviikolla Teatteri Hevosenkengän Maalaishiiri ja kaupunkilaishiiri -esitystä mm. torstaina 24.2. klo 14 ja 18. Liput maksavat 11,50 €.

Tarjolla on myös täysin ilmaista ohjelmaa:

Maanantaista keskiviikkoon (20.-22.2.) klo 13-16 on mahdollisuus osallistua ilmaiseen muotokuvatyöpajaan. Lisäksi keskiviikkona klo 13-15 Annantalon Naperokinossa esitetään ihastuttavia, koko perheen Myyrä-animaatioita (0€), ja mm. sunnuntaina 26.2.2017 klo 13-14 on tajolla afrikkalaisia loruja, rytmejä, lauluja ja tanssia koko kaiken ikäisille sopivassa perheafrossa (0€).

Lisäksi Annantalolla on koettavissa myös kaksi ilmaista näyttelyä: Juhlien vuosi ja 30-vuotisjuhlanäyttely Oma kuva.

Taideloma Espoon EMMAssa

Espoon Tapiolassa sijaitseva Espoon modernin taiteen museo EMMA järjestää kaikille yli 4-vuotiaille avoimia taidepajoja arki-iltapäivisin (ti 21.2.-pe 24.2.) klo 13-15.

Jokaisella päivällä on oma teemansa, ja ilmoittautua voi yhtälailla vain yhteen kuin vaikka kaikkiinkin. (Lapsilla tulee olla aikuinen mukanaan.) Pajat sisältyvät museolipun hintaan, eli aikuisten lippu maksaa 12 € (jos ei omista Museokorttia) ja kaikki alle 18-vuotiaat ja yli 70-vuotiaat pääsevät mukaan ihan ilmaiseksi (ennakkoilmoittautuminen).

Tekstiiligraffiteja ja laskiaistapahtuma Pikku-Aurorassa

Espoon Järvenperässä sijaitsevassa lasten kulttuurikeskus Pikku-Aurorassa pääsee maanantaina, tiistaina, keskiviikkona ja lauantaina (20.-22.2. ja 25.2.) osallistumaan ilmaiseksi Riemuriepu-työpajaan, jossa valmistetaan yhteisöllinen tekstiiligraffiti Pikku-Auroran pihalle.

Lauantaina 25.2.2017 klo 10-14 vietetään Lystiä laskiaistapahtumaa. Tuolloin ohjelmassa on mm. koirakärryajelua pihalla sekä sisällä tikkunukke- ja tekstiiligraffitityöpajat. Tähänkin tapahtumaan on vapaa pääsy.

Muista museot!

Upeassa Teatterimuseossa Helsingin Kaapelitehtaalla pääsee tekemään erilaisia teatteriaiheisia tehtäviä useilla kokeilupisteillä sekä saa nähdä Taikametsän vapautuvan kirouksestaan… Ohjelmassa on siis tiistaista perjantaihin klo 12-16 Teatterikissan lomaseikkailut. Mukaan pääsee museolipun hinnalla, lapset 5 € ja aikuiset 8 €.

Kannattaa myös tutustua Helsingin kaupunginmuseon suureen suosioon nousseeseen ja valtavan paljon kehuttuun Lasten kaupunkiin. Se sijaitsee Senaatintorin laidalla ja sinne on aina vapaa pääsy.

Takuuvarmoja huippupaikkoja ovat myös Luonnontieteellinen museo Helsingin Kampissa, Suomen Lelumuseo WeeGeellä Espoon Tapiolassa sekä Kansallismuseon Vintti Helsingin Töölössä! (Lelumuseo-kokemuksestamme voit lukea lisää täältä ja Vintistä täältä.)

 

Ja kirjastot! Niitä ei kannata ikinä unohtaa!

 

Mukavia lomahetkiä!

 

– Johanna

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

Vastaa