Kevään 2017 lastenteattereiden ensi-iltoja

Viisitoista ensi-iltaesitystä lapsille eri puolella Suomea

Kevätkausi tuo teattereihin jälleen uusia ensi-iltoja – myös lapsille. Tähän juttuun on poimittu perheen pienimmille suunnattuja ensi-iltaesityksiä eri puolella Suomea. Nämä ja monta muuta esitystä on myös päivitetty Taidekodin teatterilinkkeihin.

 

Kevään 2017 lastenteattereiden ensi-iltoja

 

1. Maukan ja Väykän matkakirja Espoossa 26.1.2017

Tammikuun lopulla (26.1.2017) saa espoolaisessa Teatteri Hevosenkengässä ensi-iltansa Maukan ja Väykän matkakirja. Kyseessä on Timo Parvelan hykerryttävään tarinaan pohjautuva esitys, jonka on ohjannut ja dramatisoinut Katja Krohn. Tarinassa Maukka-kissa ja Väykkä-koira lähtevät Italiaan ja kokevat vieraan kulttuurin ihmeitä… Esitys on suunnattu yli 3-vuotiaille – ja me menemme ilman muuta katsomaan tämän!

 

2. Mauri ja vähä-älypuhelin Jyväskylässä 28.1.2017

Toinen tammikuun ensi-ilta on jyväskyläläisen Teatteri Eurooppa Neljän Mauri ja vähä-älypuhelin 28.1.2017. Tanjalotta Räikkä on käsikirjoittanut ja Teijo Eloranta ohjannut esityksen Veera Salmen samannimisen kirjan pohjalta. Tarina kertoo pienestä Mauri-pojasta, jonka äiti ja isä ovat laittaneet kaiken puoliksi – ja jolla on luokan rämin puhelin…

 

3. Ronja Ryövärintytär Kotkassa 4.2.2017

Kotkan Kaupunginteatterissa saa helmikuun alussa (4.2.2017) ensi-iltansa Astrid Lindgrenin klassikkotarina, Ronja Ryövärintytär. Esityksen on dramatisoinut Annina Enckell ja ohjannut Marielle Eklund-Vasama. Suositusalaikäraja on 7 vuotta.

 

4. Pohjatuulen kolme lahjaa Vantaalla 4.2.2017

Helmikuun neljäntenä päivänä saa ensi-iltansa myös vantaalaisen Tanssiteatteri Raatikon Pohjatuulen kolme lahjaa. Kyseessä on vauhdikas esitys, joka perustuu norjalaiseen kansansatuun. Se on toteutettu yhteistyössä suomalaisen, toimintapainotteiseen kiinalaiseen teatteriin erikoistuneen Wusheng companyn kanssa. Esitys on suunnattu yli 3-vuotiaille.

 

5. Tuttiritari Tampereella 8.2.2017

Pikku Kakkosesta tuttu Tuttiritari ratsastaa Tampereella, kun Tampereen Teatterissa saa 8.2.2017 ensi-iltansa Tuttiritari ja lohikäärmeen salaisuusJukka Leisti on käsikirjoittanut uuden kotimaisen seikkailumusikaalin, jonka on tarkoitus viihdyttää niin lapsia kuin aikuisiakin. Luvassa kerrotaan olevan hulvatonta verbaalikomiikan juhlaa, kun kaukaisessa kuningaskunnassa alkaa tapahtua kummia…

 

6. Nallen retkilaukku Tampereella 1.3.2017

Kevään seuraava tamperelaisensi-ilta on Teatteri Mukamaksen Nallen retkilaukku 1.3.2017. Tämä esitys on leikkisä ja musiikin täyttämä laulumatka koko perheelle.

 

7. Satu Taikahuilusta Vantaalla 8.3.2017

Teatteri Vantaan kevään 2017 lasten ensi-ilta on Satu Taikahuilusta. Vantaalaisteatteri tuo seikkailusta, ystävyydestä ja onnen etsimisestä kertovan klassikkosadun lähelle lapsia. Mozartin maailmankuulut sävelmät kuullaan posetiivin soittamana ja juoni on tiivistetty satumaiseen ytimeen. Kanerva Pasasen ohjaamaa ja Anne Nielsenin esittämää lastenesitystä suositellaan 2-3 vuotiaista ylöspäin.

 

8. Hölmöläiset Helsingissä 18.3.2017

Kansallisteatterin Suuren näyttämön lämpiössä tullee raikaamaan maaliskuusta lähtien nauru, kun estradille astelevat HölmöläisetElla Pyhältö ja Helena Vierikko ovat dramatisoineet Hölmölän klassikkotarinoista puolituntisen esityksen, jossa hölmöläläisten päivät täyttyvät huvittavista kommelluksista ja hassuista väärinkäsityksistä… Esitystä suositellaan yli 3-vuotiaille.

 

9. Peter Pan Vaasassa 18.3.2017

Vaasan Kaupunginteatterissa pääsee 18.3.2017 alkaen kokemaan koko perheen Peter Pan -musiikkiseikkailun. Jakob Höglund on ohjannut J.M. Barrien klassikkosadun ja Jukka Linkolan musiikin ympärille houkuttelevalta kuulostavan perhemusikaalin, jossa kaikkien lasten pelastaja, Peter Pan, vie Kultasen perheen lapset Mikä-Mikä-Maahan… Suositusikä on 6 vuodesta ylöspäin.

 

10. /11. /12. Koirien Kalevala Kuopiossa 1.4., Seinäjoella 8.4. ja Kokkolassa 22.4.2017

100-vuotiasta Suomea juhlistetaan sekä Kuopiossa, Seinäjoella että Kokkolassa Koirien Kalevala -esityksellä. Mauri Kunnaksen kirjaan pohjautuva tarina saa Kuopion kaupunginteatterissa ensi-iltansa ala- ja yläkouluikäisille suunnattuna oopperaversiona 1.4.2017. Seinäjoen kaupunginteatterissa Koirien Kalevala -lastennäytelmän ensi-ilta on puolestaan 8.4.2017 ja sitä suositellaan yli 6-vuotiaille. Kokkolan Teatterissa ko. tarina on sovitettu yli 6-vuotiaille tarkoitetuksi musiikkiseikkailuksi ja se saa ensi-iltansa 22.4.2017.

 

13. Satuvarjon alla: Pikku-Siili Tampereella 22.4.2017

Tamperelaisen Teatteri Mukamaksen kevään 2017 toinen ensi-ilta on 0-3-vuotiaille kohdistettu Satuvarjon alla: Pikku-Siili 22.4.2017. Tässä esityksessä kaikkein pienimmät pääsevät seuraamaan Pikku-Siilin päivää ja näkemään, mitä kaikkea iloista ihmeteltävää siihen mahtuukaan, kun Pikku-Siili kurkistaa pesästään…

 

14. Flora & Fauna Helsingissä 25.4.2017

Huhtikuussa (25.4.2017) helsinkiläisessä Tanssiteatteri Hurjaruuthissa saa ensi-iltansa Arja Petterssonin ohjaama Flora & Fauna. Kyseessä on 2-8-vuotiaille suunnattu, sisäänsukellettava videotanssiteos luonnon ihmeellisestä maailmasta.

15. Leonardon lentävät apinat Helsingissä 5.5.2017

Viimeinen kevään 2017 lasten ensi-illoista on helsinkiläisen Nukketeatteri Sampon Leonardon lentävät apinat 5.5.2017. Bojan Barić on ohjannut keksijänero Leonardo da Vincin innoittamana sanattoman, varieteemarionettiperinteestä ammentavan esityksen, jossa Leonardo suunnittelee uutta lentoalusta apulaisinaan kolme pientä apinaa… Esitys on suunnattu yli 3-vuotiaille.

 

Mitä muuta?

Yllä olevat ensi-iltaesitykset on koostettu teattereiden nettisivujen pohjalta, eikä lista varmastikaan ole täysin kattava. Osa teattereista ei ole vielä julkaissut kevään ohjelmaansa ja osa teattereista keskittyy kiertuetoimintaan (eikä ylipäätäänkään julkaise verkkosivuillaan tarkkoja esitysaikataulujaan).

Otan supermielelläni vastaan vinkkejä myös muista esityksistä! Tietäisitköhän siis, löytyykö pääkaupunkiseudulta joitain muitakin uutuusesityksiä? Tai tuleekohan muualle Suomeen sellaisia lastenesityksiä, joita kannattaa lähteä katsomaan vaikkapa kauempaakin?

Tulen myös jatkuvasti päivittämään mahdollisia uusia esityksiä Linkkejä-sivulleni, Teattereita-kohtaan.

 

Ihanaa teatterikevättä!

 

– Johanna –

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

One Comment

Vastaa