Myyrä ja talvisia kirjoja lapsille

Ihana myyrä! Tykätäänkö teilläkin tästä klassikkohahmosta?

Tunnetko Zdeněk Milerin myyrän? Tämän iki-ihanan klassikkohahmon jo vuosikymmenten takaa? Onko se teidänkin lastenne suosikki? Entä oletteko jo tutustuneet talviaiheisiin myyrä-kirjoihin, kuten esimerkiksi suloiseen Myyrä ja lumiukko -tarinaan?

 

Myyrä ja talvisia kirjoja lapsille

Suuri suosikki

Meillä lapset rakastavat myyrää. Se oli ensimmäinen hahmo, jonka esikoisemmekin koki omakseen jo ihan pienenä. Se oli myös se, jonka parissa hän nautti ensimmäiset animaatioelämyksensä.

Ja myyrä on myös oma suosikkini!

Ihanista lapsuuskirjoistani ehdottomasti yksi rakkaimpia on ollut keltainen kirja, jonka kannessa lukee ”Kuinka myyrä sai housut ja muita kertomuksia”, ja jonka ensimmäiselle sivulle on kirjoitettu ”Johannalle jouluna -83”.

 

Kuinka Myyrä sai housut

Sympaattinen myyrä

Myyrässä on jotain niin sympaattista. Lukuisat animaatiot viehättävät koko perhettämme suuresti – vaikka niissä ei sanota sanaakaan. Tsekkiläinen Miler on onnistunut luomaan tarinoita, jotka koskettavat lapsia (ja aikuisia) kielestä ja vuosikymmenestä riippumatta.

Nykyisiin myyrä-kirjoihin tarinat on kirjoittanut Hana Doskočilová ja ne on suomentanut Kirsti Siraste. Tämä tuo kertomuksiin hitusen uudenlaisen vivahteen, ja jotain pienen pientä tuntuu muuttuneen.

Tästä huolimatta suurin osa kirjoistakin on edelleen tosi hyviä, enkä oikeastaan ymmärrä, miksen ole tullut aikaisemmin nostaneeksi myyrää blogiini. Se on ihana! (Tähän juttuun sain kimmokkeen Tammelta saamastani Myyrä ja lumiukko -kirjasta.)

 

Myyrä / kirjoja ja -animaatioita

Myyrä ja lumiukko

Myyrä ja lumiukko on kaunis kertomus talvesta ja ystävyydestä. Tavallisesti talviunta nukkuva myyrä haluaa nähdä talven. Hän innostuu lumesta ja kaikista sen tarjoamista mahdollisuuksista. Mutta koska kaikki myyrän kaverit nukkuvat, hän päättää rakentaa itselleen lumiukon leikkikaverikseen.

Alku on haastava, mutta pian lumiukkokin oppii leikkimään, ja heillä on valtavan hauskaa lumen ja jään parissa. Mutta mitä tapahtuu, kun aurinko alkaa paistaa ja lumi sulaa? Kuinka käy lumiukon?

Myyrä ei jätä ystäväänsä pulaan, ja niinpä taas seuraavana talvena he jatkavat yhteistä leikkiään…

Myyrä ja lumiukko -kirja päättyy siihen, kun myyrä päättää kertoa lumiukolle, miten he viettivät kerran joulua metsänreunassa. Oli kuusi ja lahjoja. Mutta oli myös muuta – ja tämä muu selviää Myyrä ja joulu -kirjassa. 🙂

 

Myyrä ja lumiukko

Myyrä ja joulu

Myyrä ja lumiukko -tarina on omille lapsillemme ennestään tuttu Myyrän Uudet Seikkailut 5 -DVD-levyltä, mutta Myyrä ja joulu -kertomusta olemme lukeneet lukuisia kertoja myös muutama joulu sitten lahjaksi saadusta kirjasta.

Kirjan ajatus on hieno. Myyrä päättää järjestää ystävilleen yllätysjoulun. Hän hankkii kuusen ja koristeet, käärii hiirelle paketin ja hyräilee itse sepittämäänsä joululaulua. Mutta hän joutuu myös kohtaamaan vastoinkäymisiä, haasteita ja yllätyksiä, ennen kuin koko metsän väki hiipii joulukuusen luo iloisina ja hymyilevinä…

 

Myyrän joulu

Paha saa palkkansa

Tässä kirjassa kaiken ihanan joulupuuhastelun rinnalle on nostettu ilkeä varis, jonka seurassa lauhkea myyräkin kimpaantuu. Hän heittää lumipallon variksen nokkaan. Ja antaa linnun jäädä pyörtyneenä lumeen makaamaan. Ja mätkäyttää tämän vielä myöhemmin syvään kinokseen.

Ehkä vähempikin olisi riittänyt osoittamaan, että paha saa palkkansa…

Oli miten oli, suosittelen täysin varauksetta Myyrä ja lumiukko -kirjaa, mutta tähän myyrän joulutarinaan kannattaa suhtautua avoimin mielin… 😉

 

Myyrä ja joulu

Myyrän talvileikit

Kun isoveli sai meillä muutama joulu sitten lahjaksi tuon Myyrä ja joulu -kirjan, löysi puolivuotias pikkuveli omasta paketistaan Myyrän talvileikit -kirjan. Tämä on pieni, paksusivuinen kirja, jossa myyrä ja tiainen heräävät pakkasen huurruttamaan aamuun. He toivovat kovasti myös lunta, ja pian pieni pilvi onnistuu puhkumaan lumisateen – eläinystävysten avustuksella. Ja niin päästään kelkkailemaan.

Myyrän talvileikit on hauska pieni tarina, jota voi suositella kaikille ihan pienillekin lapsille!

 

Myyrän talvileikit

 

Mistä näitä saa?

Myyrä-kirjoja löytyy kirjastoista, ja jopa tuon vanhan keltaisen kirjan näyttää saavan ikiomakseen Antikvaarista.

Jos haluaa saada Myyrä ja joulu tai Myyrän talvileikit -kirjat ihan omikseen, joutunee hieman metsästämään, sillä monet verkkokaupat näyttävät niiden olevan tällä hetkellä loppu varastosta…

Mutta Myyrä ja lumiukko -kirjaa onneksi löytyy! Ja se on juuri nyt jopa huipputarjouksessa Adlibriksellä hintaan 9,50 € (ja esim. Suomalaisessa kirjakaupassa 22,95 €).

Monia muitakin myyrä-kirjoja löytyy pukinkonttiinkin esim. Adlibrikseltä ja kirjojen lisäksi esim. DVD-levyjä CDONilta. Ja myyrän ihan ikioma kauppa on osoitteessa: myyrakauppa.fi!

 

Ihania hetkiä tämän sympaattisen klassikkohahmon parissa! 🙂

 

(Tämän jutun kuvissa on Myyrä ja lumiukko -kirjan vuoden 2016 painos, mutta kaupoissa näyttää olevan vuoden 2012 painoksen kuva.)

 

Myyrä ja lumiukko -kirja on saatu kustantajalta.

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

Vastaa