Minimalistiset joulukortit painamalla

Joulukortit painamalla. Helppo tapa tehdä taidegrafiikkaa.

Lähetättekö joulukortteja? Mietittekö vielä toteutusta? Olettekohan kokeilleet linopainamista?

Me innostuimme viime jouluna painamaan joulukortteja Tigerin pienellä painamispakkauksella. Tänä vuonna jatkoimme samoissa tunnelmissa, mutta otimme askeleen pidemmälle. Teimme niin sanotusti oikeaa grafiikkaa ihan oikeilla välineillä (superkätevällä Lino Cutting & Printing Kit -aloituspakkauksella, 29,90 €). Ja nyt meillä on talo täynnä sekä grafiikanlehtiä että innokkaita taiteilijoita.

 

 Minimalistiset joulukortit painamalla

Ripaus taidetta

On ihana ajatus postittaa kerran vuodessa pieni pala elämäämme sukulaisillemme ja ystävillemme. Tänä vuonna tosiaan bongasin Konsta Shopin (uusi suosikkini!) valikoimista kätevältä kuulostavan, vasta-alkajille tarkoitetun linopainopakkauksen.

Tässä paketissa on yhteensä 23 tuotetta, joiden avulla voi tehdä linografiataidetta. Me jätimme kuitenkin varsinaiset linoleumlevyt vielä odottamaan seuraavaa kertaa ja teimme painolaatan pakkauksessa olevasta, helposti kaiverrettavasta Softcut-levystä.

 

Kuva kaivertamalla

Kuusivuotias esikoisemme piirsi levyyn lumihiutaleen ja kaiversi levyn pintaan urat piirtämiensä viivojen mukaan. Ensin ajattelimme jättää tämän kaivertamisen perheemme aikuisten tehtäväksi, mutta koska paketti sisälsi myös erityisesti aloittelijoille suunnatun, helppokäyttöisen kaiverrusterän, sai lapsi kaivertaakin ihan itse. Ja se sujui yllättävänkin helposti. 🙂

 

Joulukortit painamalla / painolaattaa syntyy

Joulukortit painamalla

Seuraavaksi vuorossa oli maalin levittäminen painolaattaan. Kaadoimme maalia pakkauksen mukana tulleeseen värialustaan, pyörittelimme telaa maalissa (rullasimme ylimääräiset maalit pahvinpalaan) ja levitimme maalia painolaattaan. Tämän jälkeen laatan päälle painettiin musta paperi, ja lopuksi se nostettiin varovasti pois. Taideteos oli syntynyt! Tämän toistimme reilut 70 kertaa…

Neljävuotiaammekin sai testata Softcut-laatan kaiverrusta, mutta suuremman suosion hänen kohdallaan sai maalin levitys.

 

Joulukortit painamalla

Oikeaa, myrkytöntä linomaalia

Olin suhtautunut hieman varauksellisesti varsinaiseen linomaaliin. Epäilin sen olevan jotenkin liian vahvaa, myrkyllistä tms. pienten lasten käyttöön. Tämän johdosta varasin korttiprojektiamme varten ihanaksi osoittautunutta valkoista sormiväriä.

Mutta onneksi testattavanamme oli myös tuota varsinaista linomaalia! Purkin kyljessä luki sen olevan täysin myrkytöntä eikä se edes haissut miltään. Ja testauksemme perusteella tuo, juuri tähän tarkoitukseen kehitetty, maali toimi kyllä huomattavasti sormiväriä paremmin… Suosittelen.

 

Mustavalkoiset joulukortit

Hauska leimasin

Koska Lino Cutting & Printing Kit -pakkauksessa oli mukana myös hauskan näköinen leimasin ja kaksi tähän kuuluvaa, pyöreää Softcut -kiekkoa, halusimme ilman muuta käyttää myös näitä.

Piirsimme ja kaiversimme pyöreään levyyn tähden (piparkakkumuottia hyödyntäen), ja testasimme pakkauksen mustaa maalia (jossa oli hienoinen tuoksu). Levitimme sitä leimasimeen kiinnitettyyn Softcut-ympyrään ja painoimme kirjekuoriin tähtikoristeet.

 

Joulukortit ja -kuoret painamalla

Jotain lisää?

Korteista tuli oikeastaan juuri niin tyylikkäät kuin toivoimmekin, mutta tästä huolimatta jotain tuntui jäävän puuttumaan. Valkoista väriä olisi voinut lisätä varmasti toisenkin kerroksen, ja ehkäpä harmahtava mustavalkoisuus on monien mielestä vähän liiankin kliinistä…

Tämän johdosta taidamme liimata korttien etupuolelle vielä joulutoivotustekstit ja toteuttaa kuopuksemme toiveen tarrojen liimaamisesta. Kenties painetut lumihiutaleet saavat siis vielä seurakseen Tokmannista löytämiäni, hohtavia tähtitarroja. 🙂

Ja korttien takapuolelle olemme suunnitelleet kirjoittavamme pienen joulukirjeen kuluneen vuoden kuulumisistamme.

 

Joulukortit linopainannalla

 

Ihanaa joulun aikaa!

 

Joulukortit painamalla

 

P.S. Tämä Lino Cutting & Printing Kit on loistava valinta tietysti myös joulupaketteihin – niin aikuisille kuin pienille koululaisillekin. 🙂

 

Saimme Lino Cutting & Printing Kitin, mustat paperit ja valkoisen maalin pyynnöstäni käyttöömme Konsta Shopista. Suuret kiitokset!

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

8 Comments

   1. Piia

    Tuli muuten vähän tehtyä ostoksia tuolta Shopista heti luettuani tekstisi. Kiitos vinkistä siltäkin osin! Aika hyvä valikoima kaikenlaista mahdollista askarteluun ja taiteiluun näytti olevan tarjolla. Lisäksi tosi hyvä palvelu. Soittivat tosi pian takaisin kun yhtä tuotetta ei ollutkaan varatossa ja neuvottelivat sen korvaamisesta toisella. Tilaan varmaan toistekin tuolta 🙂

    1. taidekoti

     Onpa kiva kuulla! Olen itse aivan ihastunut Konsta Shopin valikoimiin. Siellä on ihan hirveästi kaikenlaisia juttuja, joita haluaisin päästä pikimmiten testaamaan lasten kanssa. 🙂

 1. Piia

  Täytyy vielä palata kertomaan, että tämä vinkki oli kyllä ihan huippu! Ostin meille KonstaShopista muun muassa tuon linopaketin ja sillähän saa tosi hienoja juttuja pienetkin lapset tehtyä. Seitsemänvuotias teki dinosaurustaidetta ja kolmevuotias viivataidetta. Vähän säikädin ensin kun paketti tuli ja huomasin korkeahkon ikäsuosituksen mutta valvotusti onnistui kyllä kivasti lasten kanssa noiden käyttö.

Vastaa