Kirjamessut Helsingissä 27.-30.10.2016

Helsingin Kirjamessut / Lapsiperhetärppejä ja lippuarvonta

Helsingin Messukeskus täyttyy pian kirjoista. Ensi torstaista sunnuntaihin (27.-30.10.2016) vietetään Kirjamessuja, ja tarjonnasta löytyy monenlaista ohjelmaa myös lapsille. Tähän juttuun olen noukkinut messulehden ohjelmapaljoudesta muutamia pienille lapsille soveltuvia tärppejä. Jutun lopussa on LIPPUARVONTA!

 

Kirjamessut

Ohjelmaa pienille lapsille?

Helsingin Kirjamessujen 2016 nettisivuilla ja messulehdessä kerrotaan messujen lastenalueelta löytyvän kaksi lavaa, joissa on lapsille suunnattua ohjelmaa. Tarina-lavan tarjonnan sanotaan olevan tarkoitettu alle kouluikäisille ja Magia-lavan jo lukemaan oppineille. Tästä jaottelusta huolimatta myös Tarina-lavalla esitellään monia alakouluikäisten kirjoja ja sielläkin on myös muuta koululaisten ohjelmaa. Kannattanee siis tutustua avoimin mielin molempien lavojen tarjontaan!

Torstai 27.10.

Torstaina klo 12.30-13 Tarina-lavalla on mahdollista nähdä Timo Parvelan ja Loiskis-lastenmusiikkiorkesterin Ella ja kaverit -tarinakonsertti. 

Yhdestä puoli kahteen samalla lavalla pääsee mukaan tekemään tarinaa. Kuvittaja-kirjailija Marja Ahon kolmas Allun ja Rikun seikkailuista kertova kirja on Huhuu! Kartanossa kummittelee. Kirjamessuilla Aho luo yhdessä messuvieraiden kanssa uuden, jännän tarinan.

Perjantai 28.10

Perjantaina klo 11-12 Tarina-lavan valtaa Hello Ruby -koodikoulu. Tämän koulun kerrotaan soveltuvan alakouluikäisille ja vievän tutkimusretkelle tietokoneen sisälle.

Kolmelta on mahdollista päästä upputumaan Elina Kauppilan Kamalan ihana päivä -teokseen, eli lasten mindfulness-kirjaan, josta kirjoitin jutun muutama viikko sitten.

Lauantai 29.10.

Lauantaina klo 10.30-11 Tarina-lavalla on tarjolla Maikki Harjanteen Vanttu salapoliisina -lukuhetki ja samaan aikaan Magia-lavalla esittäytyy Päivä Kansallismuseossa -kirja. (Lue juttuni ko. kirjasta täältä.)

Klo 11-11.30 Tarina-lavalla pääsee piirtämään mustalle pahville kutkuttavaa pimeyttä yhdessä kuvittaja Lena Frölander-Ulfin kanssa. Samalla Frölander-Ulf kertoo tarinoita pimeän asukeista.

Klo 12-12.30 lavan ohjelma jatkuu Pikku Papun Orkesterin konsertilla ja Liisa Kallion kuvitustuokiolla.

Klo 13 satukirjailija ja kuvittaja Kerttu Ruuska ja kuvittaja Nadja Sarell pitävät satuhetken ja askartelevat juhlahattuja lasten kanssa.

Klo 15-17 Magia-lavalla valmistetaan keppihevosia (omista, mukana tuoduista sukista). Työpajan jälkeen ohjelmassa on keppihevosharrastajien estekilpailut.

Sunnuntai 30.10.

Sunnuntai on Kirjamessujen prinsessapäivä, ja jo klo 11-11.30 on tarjolla Hannele Lampilan Prinsessa Pikkiriikki -lukuhetki.

Klo 11.30-12 Tarina-lavalla pääsee askartelemaan teipistä hauskoja ja outoja otuksia Leikkimään, teippi! -kirjan tekijöiden kanssa. Ja klo 12-12.30 avataan Tammen, Muumien ja Suomen Ladun uusi, ulkoiluun ja reippailuun kannustava kirjasarja. (Tästä lisää lähiaikoina!) Klo 12.30 on vuorossa Kari Hotakaisen Lastenkirja.

Prinsessajuhlat täyttävät Tarina-lavan klo 14.30-16.30. Luvassa on mm. kruunutyöpaja, prinsessakampaamo, prinsessapiirrosten väritystä sekä aitoja prinsessoja ja prinsessaylläreitä.

Ohjelmaa myös osastoilla

Varsinaisten lavatapahtumien lisäksi eri osastoilta löytyy ohjelmaa myös messujen lapsivieraille. Esimerkiksi Suomalaisen kirjakaupan osastolla (6F99) on lauantaina klo 10.30 Puluboin ja Ponin teatterituokio, ja Akateemisen kirjakaupan osastolla (6C99) esitellään sunnuntaina klo 10.30 Sinikka ja Tiina Nopolan Risto Räppääjä ja pullistelija -kirjaa, klo 11 Kari Hotakaisen Lastenkirjaa ja klo 11.30 Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Tatu ja Patu etsivinä -kirjaa.

(Yllä esitellyt ohjelmatiedot pohjautuvat messulehden infoon ja niihin saattaa tulla muutoksia. Kannattaa siis tarkistaa ohjelmatiedot vielä messujen tai yritysten sivuilta, esim. akateeminen.com ja suomalainen.com.)

LIPPUARVONTA

Helsingin Kirjamessut 2016 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa (Messuaukio 1, Helsinki) 27.-30.10.2016. Messut ovat avoinna to-pe klo 10-20 ja la-su 10-18. Liput maksavat 16 €/aikuiset, 10 €/ 7-15-vuotiaat, 0 €/ 0-6-vuotiaat.

Taidekoti arpoo yhteistyössä Messukeskuksen kanssa yhdelle onnekkaalle voittajalle kaksi messulippua (arvo 2 x 16 €). Lipuilla pääsee myös Kirjamessujen kanssa samaan aikaan järjestettäville Viini ja ruoka 2016 -messuille.

Arvontaan voi osallistua kommentoimalla tätä juttua alla olevaan kommenttikenttään.

Arvonta suoritetaan tiistaina 25.10.2016 klo 10.00, ja voittajaan otetaan heti tämän jälkeen yhteyttä sähköpostitse. (Jätäthän sähköpostiositteesi kommenttisi yhteydessä!)

Voittajan toivotaan vastaavan viestiin mahdollisimman pikaisesti ja ilmoittavan postiosoitteensa lippujen postitusta varten. Ja mahdollisimman monen toivotaan tietysti osallistuvan tähän arvontaan! 😉

 

 

Onnea arvontaan!

 

P.S. Kirjamessuilla on myös valvottu, maksuton leikkipaikka 3-7-vuotiaille lapsille! Jos siis haluat tutustua messuvierailusi aikana rauhassa myös aikuisten kirjoihin yms., lapset voi jättää tuonne valvotusti leikkimään maksimissaan kahdeksi tunniksi.

Messukeskuksesta saa myös lainata lastenrattaita sisäänkäyntien luota (pantti 50 s tai 1 €).

 

 

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

36 Comments

 1. Airiina

  Osallistun lippuarvontaan! Sinne lähdetään sitten isommalla porukalla joten lipuille olisi käyttöä.

 2. Kaisa Kerman

  Ehdottomasti mukana! Meillä alkaa olla jo kaikki lastenkirjat loppuun asti luettuja, olisi ihanaa päästä katsomaan messujen tarjontaa ja kenties löytämään joku 2-vuotisyllätyksiä lukutoukalle <3 Ja Pikku Papun orkesteri kruunais kaiken!

 3. Kaisa

  Ehdottomasti mukana! Meillä alkaa olla jo kaikki lastenkirjat loppuun asti luettuja, olisi ihanaa päästä katsomaan messujen tarjontaa ja kenties löytämään joku 2-vuotisyllätyksiä lukutoukalle <3 Ja Pikku Papun orkesteri kruunais kaiken!

 4. Niina

  Lapseni rakastaa lukea kirjoja ja olisi ihana päästä tutkimaan Kirjamessujen Antikvaria-osastolta vanhoja lastenkirjoja. Osallistun arvontaan!

 5. Pirita Vähäkuopus

  Hyvä koonti. Lasten kanssa voisi tänä vuonna vaikka mennäkin kirjamessuille. On kiinnostavaa heillekin tarjolla.
  Osallistun lippujen arvontaan.

 6. Alma Rista

  Sunnuntain prinsessapäivä on pakko kokea! Ja voisi ruokapuolellakin käydä hakemassa jotain hyvää 🙂

 7. Sari L

  Kiitos hyvästä yhteenvedosta! Muualta en löytänytkään yhtä hyvin tietoa siitä, mitä lapsille on tarjolla. Osallistun arvontaan.

 8. Susanna Pitkänen

  HIenoa, että lapsille on paljon ohjelmaa ja laatukirjallisuutta. Äänenlukeminen pitää elvyttää ja iltasadut kunniaan!

 9. Kaija

  Todella hienoa, että huomioidaan myös lapset kirjallisuusmessuilla. Pienestä alkaa rakkaus kirjaan ja sitä myötä jatkossa lukeminen olisi varteenotettava harrastus muiden ohella.

 10. taidekoti

  Suuret kiitokset kaikille arvontaan osallistuneille! Liput voitti Sanna P, ja hänelle on lähetetty asiasta sähköpostia. Onnea, onnea, onnea! Ja ihania messuja kaikille!

Vastaa