Kansallismuseossa avautui syyskuun lopulla ainutlaatuinen italialaisen renessanssitaiteen näyttely, Renessanssi. Nyt! – Rafaelista Tizianiin. Näyttelyn ansiosta Suomessa on nyt nähtävillä useiden italialaiskuuluisuuksien maalauksia vuosilta 1500-1600. Tämän näyttelyn lisäksi Kansallismuseossa on mahdollista tutustua omaan kansallishistoriaamme – perusnäyttelyyn tutustuen ja aivan upeassa Vintti-tilassa leikkien.

 

 Kansallismuseo ja Renessanssi. Nyt! -näyttely

Krumeluuria, haarniskoja ja Raamatun tarinoita

Sain itse ilokseni tutustua Kansallismuseon renessanssinäyttelyyn viime perjantaina bloggaajille järjestetyssä tilaisuudessa. Kiitos! Sunnuntaina teimme koko perheen yhteisen retken tähän Helsingin keskustassa sijaitsevaan museoon.

Ihastelimme yhdessä lasten kanssa italialaismestareiden Jeesus-kuvia ja teoksiin upotettuja symboleita, näyttäviä muotokuvamaalauksia ja kultaisena hohtavia kehyksiä. Kaikkein suurimman huomion pojiltani saivat kuitenkin näyttelyn pari haarniskaa ja ihan oikea miekka!

 

Rafael: Siunaava Kristus Vapahtaja n. 1505-1506 / Kansallismuseo Kansallismuseo / Renessanssi. Nyt! - Rafaelista Tizianiin Kansallismuseo / Renessanssi. Nyt! - Rafaelista Tizianiin

 

Piipahdimme myös museon uudessa pop up -tilassa katsomassa Hannu Palosuon History Never Sleeps -näyttelyn, jossa hän tulkitsee renessanssiajan taidetta ja tutkii sitä rajaa, joka erottaa 1500-luvun pyhimyskuvat nykypäivän mainoskuvista.

 

Kansallismuseo / Hannu Palosuon History Never Sleeps

Kansallismuseo esittelee omaa kansallishistoriaamme

Eniten omia lapsiani tuntuivat koskettavan Akseli Gallen-Kallelan kattofreskot ja Kansallismuseon perusnäyttely. Olimme alkusyksystä tutustuneet uuteen Päivä Kansallismuseossa -kirjaan. Ja erityisesti kuusivuotias esikoiseni odotti kuumeisesti löytävänsä museon saleista kirjassa esiteltyjä esineitä: mm. kivikautiset hylkeen luurangon ja hirvenpääveistoksen, 1800-luvun mamsellikellon ja keisaria varten vuonna 1797 valmistetun valtaistuimen.

Hän tutki innoissaan vitriinejä ja huoneita, ja riemuitsi tunnistaessaan kirjan kohteita, kuten Jakkarilan kartanon salin ja vanhan savupirtin – sekä jo museon ulkopuolella sijaitsevan Emil Wikströmin Karhuveistoksen (1918).

 

Kansallismuseo / Akseli Gallen-Kallelan kattofreskoja

Vau, mikä Vintti!

Suosittelen lukemaan Päivä Kansallismuseossa -kirjan ennen retkeä kyseiseen museoon, mutta vielä vahvemmin suosittelen varaamaan aikaa vierailla museon kolmoskerroksen Vintissä. Tiesin, että Kansallismuseossa olisi lapsille tarkoitettu toiminnallinen tila, mutta Vintti ylitti kyllä odotukseni!

 

Vintti / Kansallismuseo

 

Kyseessä on näyttely, jossa voi tutustua Suomen historian ilmiöihin tekemisen ja kokemisen kautta. Tilassa saa esimerkiksi rakentaa tiiliseinää ja hirsitaloa, kokeilla liukuhihnatyötä ja vanhaa kirjoituskonetta, satuloida hevosta ja kutoa mattoa, leikkiä kauppaa ja kattaa vanhoilla astioilla. Siellä saa myös tehdä palapelejä, tutustua tiimalaseihin, leikkiä äänestämistä tai vaikkapa käännellä pyörivistä palikoista presidenttien, keisarien ja kuninkaiden kuvia.

Lapset olivat aivan innoissaan, eikä kukaan kolmesta pojastamme olisi malttanut lähteä lainkaan kotiin tästä historiaan tutustuttavasta leikkipaikasta. Menkää ihmeessä käymään!

 

Vintti / Kansallismuseo Vintti / Kansallismuseo

 

Vintti on avoinna ti-su klo 12-16, ja siellä voi myös järjestää erilaisia syntymäpäiväjuhlia.

Syyslomaviikolla (17.-21.10.2016) Kansallismuseossa järjestetään lapsille omia opastuksia, ja sunnuntaina 30.10. klo 11-15 on tarjolla Renessanssi-näyttelyyn liittyvä Lasten renessanssi -päivä työpajoineen ja opastuksineen.

 

Renessanssi. Nyt! – Rafaelista Tizianiin -näyttely Kansallismuseossa (Mannerheimintie 34, Helsinki) 23.9.2016-15.1.2017. Aikuisten liput 15 €, Museokortilla 5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. (Aikuisten normaali pääsymaksu 10 €)

 

Omat lippumme on saatu Kansallismuseolta blogiyhteistyönä.

 

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

Written by taidekoti

1 Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *