Nykysirkusta / Ympäri ämpäri

Ympäri ämpäri – Ihastuttavaa nykysirkusta Suvilahdessa

Jongleerausta, hulavanteita ja saippuakuplia, keppihevosia ja hassuttelua, livemusiikkia ja breakdancea. Ja apina ja banaani. Tätä kaikkea – ja paljon muuta – tarjoaa nykysirkusryhmä Race Horse Companyn yli viisivuotiaille suunnattu, hurmaava Ympäri ämpäri -show. Esitys on mahdollista nähdä tänä viikonloppuna Helsingin Suvilahdessa, Uuden Sirkuksen Keskus Cirkossa.

 

Nykysirkusta Cirkossa

Ihana show

Ympäri ämpäri on nykysirkusesitys pienen sirkusseurueen elämästä. Ensi-iltansa tämä show sai elokuussa Hämeenlinnan Hippalot-taidefestivaaleilla. Nyt sitä esitetään muutaman kerran Helsingissä. Pääsimme itse katsomaan esityksen eilisiltana yhdessä kuusivuotiaani kanssa.

Astuessamme saliin, lavalla istuskeli kitaraa soittava apina. Hänen asusteensa, olemuksensa, tekemisensä ja koko tunnelma antoivat vahvan vihjeen siitä, että tulossa olisi jotain todella hienoa. Ja niin olikin.

Näky oli intiimissä yksinkertaisuudessaan hyvin vaikuttava ja lapseni ihmetteli ääneen ”Miten se VOI näyttää IHAN apinalta?”

Sitten lavalle tuli banaani ja hassuttelua, muusikoita ja keppihevosia, norsuja ja käärmeenlumooja.

 

Nykysirkusta / Ympäri ämpäri

Taidokasta nykysirkusta

Oli ihastuttavaa, miten taidokkaasti Race Horse Company oli soveltanut klassisia sirkusnumeroita omaan esitykseensä. Ja miten paljon he saivat irti hienovaraisilla eleillä ja ihan pienilläkin jutuilla. En kyllä olisi uskonut, että tavallisilla keppihevosillakin voi saada aikaan niin hauskan ohjelmanumeron! Ja voi että, millainen käärme kiemurtelikaan esiin panhuilun soidessa! (Tosin lapseni mielsi tämän kirahviksi…)

Hurmaavaa oli myös se ihana pilke, joka esiintyjistä loisti. Vaikka lavalla nähtiin sirkusprinsessan lanteiden pyöritystä ja sensuellia naisellisuutta, oli nämäkin numerot tehty sellaisella otteella, etten voi uskoa tiukimmankaan feministin närkästyvän. Ihan loistavaa.

Ja loistavaa oli myös renkaiden, keilojen ja pallojen käsittely. Ja voi, sitä hienostuneisuuden ja taiteellisuuden määrää, kun saippuakuplat pääsivät päärooliin. Upea esitys! Suosittelen!

Mutta, mitä esityksestä nauttineelle esikoiselleni jäi kaikkein päällimmäiseksi mieleen? ”Se oli hyvä, kun se banaanin alaosa näytti ihan pippeliltä!”

No niin. Tähän on kai hyvä lopettaa.

 

Race Horse Company: Ympäri Ämpäri

Uuden Sirkuksen Keskus Circo (Helsingin Suvilahti, Kaasutehtaankatu 1)

Pe 16.9. klo 18, la 17.9. klo 12 ja klo 15, su 18.9. klo 12 ja 15

Kesto 40 min, suositusikä 5+, liput 17,50 / 11,50 (Ticketmaster)

Esiintyjät: Kalle Lehto, Susanna Liinamaa, Ben Rogers, Sami Tammela

 

Omat lippumme on saatu blogiyhteistyönä Race Horse Companylta.

 

Lue myös Syksyn lastenteatteriesitykset -juttu, johon on poimittu tärppejä syksyn 2016 lastenesityksistä. 

Seuraathan Taidekotia myös Facebookissa ja Instagramissa!

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!