Didrichsenin taidemuseo Helsingin Kuusisaaressa on houkutteleva retkikohde myös aukioloaikojensa ulkopuolella. Paitsi, että museo tarjoaa sisätiloissaan hienoja näyttelyitä, täyttyy sen piha-alue toinen toistaan kiinnostavammista veistoksista. Esillä on mm. Henry Moorea ja Laila Pullista, Eila Hiltusta ja Veikko Nuutista. Ja näitä voi mennä ihastelemaan ihan milloin vain!

 

Didrichsenin veistospuisto - aina avoinna oleva retkikohde

 

Kultturellia puistoretkeilyä

Me päätimme tehdä viime sunnuntaina extempore-iltapalaretken tähän meren rannalla sijaitsevaan veistospuistoon. Pakkasimme lasten iltapalaleivät, -marjat ja -mehut reppuun, ja hurautimme muutaman kilometrin päässä sijaitsevalle taidemuseoalueelle.

 

Didrichsenin veistospuisto - aina avoinna oleva retkikohde

 

Pojat olivat tosi innoissaan päästessään vielä illalla puistoon – vaikka kyseessä ei siis suinkaan ollut mikään leikkipuisto. Yritimme toki kuvailla kohdetta lapsillemme jo ennen lähtöämme, mutta silti heidän mielikuvissaan taisivat siintää kiipeilymahdollisuudet (kuten esim. Tanskan Louisianassa) tai vähintään vapaa juoksentelu polkuja pitkin (niin kuin vaikkapa Gallen-Kallelan Museossa tai Mäntän Serlachius-museossa). Näitä aktiviteettejä Didrichsenin veistospuisto ei juurikaan tarjoa, mutta upeaa taidetta, rakastettavaa arkkitehtuuria ja kaunista luontoa kylläkin.

Ja vielä ensi lauantaina 20.8. 2016 vesibussikuljetuksen Kauppatorilta! Ja esimerkiksi Taiteiden yönä 25.8.2016 monenlaista ohjelmaa jättisaippuakuplista veistospuisto-opastuksiin!

 

Didrichsenin veistospuisto - aina avoinna oleva retkikohde

Didrichsenin veistospuisto - aina avoinna oleva retkikohde

 

Ladattava esite karttoineen

Ihan parasta Didrichsenin veistosmuistossa (taiteen lisäksi!) on museon verkkosivuilta ladattava (tai aukioloaikoina museon kassalta lainattava) veistospuistoesite. Esitteeseen on kuvattu kaikki esillä olevat taideteokset, ja niistä on kerrottu sopivan tiivistetysti kaikkein olennaisin. Esitteen lopussa on myös kartta, joka jo itsessään toimii yleensä aina takuuvarmana kiinnostuksen herättäjänä lapsille.

 

Didrichsenin veistospuisto - aina avoinna oleva retkikohde

Didrichsenin veistospuisto - aina avoinna oleva retkikohde

Didrichsenin veistospuisto - aina avoinna oleva retkikohde

 

Merta ja kauneutta

Voisin sanoa, että Didrichsenin veistospuisto on aivan täydellisen ihana retkikohde herttaisen rauhallisten lasten kanssa. Villien viikareiden vanhemmat sen sijaan saavat olla vähän enemmän varuillaan… Sijainti suhteellisen jyrkällä merenrannalla on kiehtova, mutta samalla se toki tuo mukanaan myös jännitystä lasten kanssa retkeileville. Ja taideteoksiinhan ei täälläkään tietystikään saa koskea.

 

Didrichsenin veistospuisto - aina avoinna oleva retkikohde

 

Didrichsenin puistoa ei ole myöskään varsinaisesti suunniteltu omien retkieväiden nauttimiseen. Mutta tästä huolimatta jo ulko-alueilla toteutuu Marie-Louise ja Gunnar Didrichsenin toive: ”Toivomme, että pienestä museostamme tulisi kaiken kauniin tyyssija, taiteen, luonnon ja arkkitehtuurin, ja että se tuottaisi muille yhtä paljon iloa kuin se on tuottanut meille.”

No, omista pojistamme ihan kaikkein parasta olivat kuitenkin ne parit Pokemonit, jotka veistospuistosta löytyivät… 😉

 

Didrichsenin veistospuisto - aina avoinna oleva retkikohde

 

Seuraathan Taidekotia myös Facebookissa ja Instagramissa!

 

 

1 thought on “Didrichsenin veistospuisto – aina avoinna oleva retkikohde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *