Maailman makein auto?

Auton maalausta

Tavallista, pientä Ford Focusta ei kenties voi kehua miksikään superhienoksi erikoisautoksi. Ei ainakaan yleensä. Sunnuntai-iltapäivänä oma pikku Focukseni sai kuitenkin kunnian tulla nimitetyksi peräti maailman makeimmaksi autoksi – sen jälkeen, kun olimme koko perheen voimin koristelleet sen toinen toistaan hienommilla maalijäljillä!

 

 Syntymässä maailman makein Ford Focus

 

Huippuidea

Kun näin Fun-A-Day-blogissa kuvan valkoisesta autosta, jota pienet lapset maalasivat innoissaan iloisen väriseksi, oli ihan selvää, että me tulisimme tekemään saman. Olin suunnitellut tämän taiteilun kesäisen hellepäivän aktiviteetiksi, mutta kun useamman päivän jatkunut vesisade vihdoin taukosi, tartuimme välittömästi siveltimiin ja suihkepulloihin. Auton maalaus sai alkaa!

 

Maalia Focuksen pintaan

Auton maalausta

 

Anopin auto

Pientä lisäjännitystä puuhaan tosin toi se, että autoni ei varsinaisesti ole omani, vaan ihanan anoppini. Emmekä me suinkaan olleet tohtineet pelästyttää häntä tiedustelemalla etukäteen lupaa tämän maalausprojektin toteuttamiseen… Sen olimme sentään selvittäneet, että esim. osoitteesta https://www.auton-varaosat24.fi/ löytyy tehokkaalta vaikuttavia puhdistusaineita ja pesusieniä – sekä kaikenlaisia järeämpiäkin varaosia siltä varalta, että jokin menisi tosi pahasti pieleen… Ei onneksi mennyt. 😉

 

Maalia autoon

 

Neliömetreittäin sileää pintaa

Mielestäni ajatus auton kylkien hyödyntämisestä taiteilukäytössä on nerokas. Tarjolla on monta neliömetriä sileää pintaa, johon mahtuu taiteilemaan vaikka mitä. Ja lisäksi löytyy ikkunat. Ja renkaat. Ja vanteet. Ja niin edelleen. Kaiken huipuksi tästä puuhasta ei jää kaappeihin pyörimään yhtään ainoaa säilytettävää paperia, mutta sitäkin enemmän iloa, onnea ja riemukkaita muistoja. Oli onni, että ns. oma autoni sattui olemaan valkoinen, mutta varmasti kyseistä taiteilua voi soveltaa myös tummempiin pintoihin. Sen sijaan ehdottoman tärkeää on se, että maalit ovat vesiliukoisia ja helposti poispestäviä.

 

Auton maalausta

Huippuhauskaa auton maalausta

 

Helposti pois

Itse olimme todenneet aikaisemmissa taideprojekteissamme kaikkein helpoimmin poispestäviksi maaleiksi BR-lelujen askartelumaalit. Näitä maaleja kaadoimme muovilautasille, joista niitä sai ottaa pehmeillä, silikonisilla maalisiveltimillä ja vaahtomuovisudeilla. Lisäksi täytin pari suihkepulloa ko. maaleilla ja tilkalla vettä. Auton kyljet alkoivat täyttyä roiskeista, valumajäljistä, numeroista, sydämistä, kukkasista, hymynaamoista, viivoista – ja ennen kaikkea suttaamisesta ja sottaamisesta. Oli kyllä hauskaa! (Maalaamisen jälkeen tosin täsmensimme lukuisia kertoja, että autoihin ei missään nimessä saa milloinkaan muulloin koskea – saatikka maalata!)

 

Lasten maalaustaidetta auton kyljessä

Taidetta autonrenkaissa

Auton maalaus on päättynyt

 

Pesemisenriemua

Ja jos itse maalaaminen oli kivaa, oli sitä myös maalien peseminen. Kun kukin oli saanut taiteilla niin paljon kuin vain halusi, oli aika ottaa vesiletku käyttöön. Pojat rakastavat tätä. Kukin sai vuorollaan suihkuttaa vettä autoon niin, että roiskui. Taitaa olla ihan pakko kokeilla tätä vielä uudestaan hellepäivänä… 🙂

 

Taide katoaa

 

Jutun on sponsoroinut Delticom, Euroopan suurin online-rengasmyyjä.

 

Seuraathan Taidekotia myös Facebookissa ja Instagramissa!

 

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

2 Replies to “Maailman makein auto?”

  1. Tuula sanoo:

    Onpas hauska idea! Puolisoni hiekkapuhallutti ja maalasi automme tänä kesänä juurikin valkoisella, joten täytyy ensi kerran kun lapsenlapset ovat kylässä järjestää tuollainen autonmaalaus hetki. Pitää varmaan lähteä maalin, siveltimien ja suihkepullojen metsästykseen.

    • taidekoti sanoo:

      Jee, suosittelen! 🙂 Mutta kannattaa varmistaa, että käytössä on pehmeät siveltimet yms., jottei uusi pinta vaan pääse tuhoutumaan… 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.