Lasten oma lauluvuosi + cd (Lasten Keskus 2016)

Laulu vuoden jokaiseen juhlaan

Kirjoitin helmikuussa aivan mahtavasta Lasten oma vuosikirja -teoksesta, jossa esitellään vuoden juhla-, liputus- ja merkkipäivät taustoineen ja tapoineen. Kyseiselle kirjalle myönnettiin viime vuoden lopulla valtion tiedonjulkistamispalkinto. Tänä keväänä se on saanut uuden kumppanin: Lasten oma lauluvuosi -kirjan!

 

Lasten oma lauluvuosi + cd (Lasten Keskus 2016)

 

Perinnelauluja ja uusia tuttavuuksia

Lasten oma lauluvuosi sisältää laulun jokaiseen juhlapäivään, jonka Lasten oma vuosikirja esittelee. Kirjaan on valittu useita perinteisiä suomalaisia lauluja, joiden avulla vanhat lauluperinteet ja klassinen juhlan tuntu siirtyvät sukupolvilta toisille. Mukana on myös monia uusia ja ennen julkaisemattomia lauluja, jotka konkretisoivat uudempien juhlapäivien sisältöä ja innostavat omalta osaltaan säilyttämään yhteislaulutraditiota.

Yhteensä Lasten omassa lauluvuodessa on 95 laulua nuotteineen ja viehättävine kuvituksineen. Näistä vajaa puolet on kuunneltavissa pianolla säestettyinä kirjan mukana tulevalta, laulujen oppimista helpottavalta CD-levyltä.

Kirjan laulut on valinnut Hannele Soljander-Halme (yhdessä Lasten oman vuosikirjan tehneiden Tuula Karjalaisen ja Riitta Tuluston kanssa). Kuvitus on tässäkin teoksessa Maija Hurmeen.

 

Peipon pesä / Lasten oma lauluvuosi (Lasten Keskus 2016)

 

”Juhannus on meillä herttainen, kirkas taivas on sininen.”

Koulujen päättymispäivää juhlistettiin kirjassa oikeutetusti Suvivirrellä ja koko kesää Peipon pesällä.  Kesäkuussa on myös jo ehditty laulaa puolustusvoimain lippujuhlan (4.6.) kunniaksi Hurja poika Mannerheimiä ja maailman ympäristöpäivän (5.6.) johdosta ihastuttavaa Ihmiset tahtovat -laulua. Ahvenanmaan itsehallintopäivän (9.6.) lauluksi kirjaan on valittu En sjöman älskar havets våg ja luonnonkukkien päivän (tänä vuonna 19.6.) lauluksi Voikukat.

Kun reilun viikon päästä nostetaan juhannusliput salkoon ja odotellaan kokon sytyttämistä, kannustaa Lasten oma lauluvuosi heläyttämään koko suvun voimin suomalaiseen kansansavelmään pohjautuvan ja Maija Konttisen sanoittaman Juhannusaaton. Kuka ottaa haasteen vastaan?

 

Juhannusaatto / Lasten oma lauluvuosi (Lasten Keskus 2016)

 

Lasten oma lauluvuosi (Lasten Keskus 2016), toimittanut: Hannele Soljander-Halme, kuvittanut: Maija Hurme.

Kirja on saatu kustantajalta.

 

Lasten oma vuosikirja ja Lasten oma lauluvuosi

 

Seuraathan Taidekotia myös Facebookissa ja Instagramissa!

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

Vastaa