Lastenteatteripoimintoja

Kevään teatteripoimintoja

Lastenteatterivinkkejä

Eilen 5.3. vietettiin seitsemässä kotimaisessa lastenteatterissa kansallista lastenteatteripäivää. Sunnuntai 20.3. on puolestaan kansainvälinen lastenteatteripäivä.

Kyseisten päivien tavoitteena on saada entistä enemmän lapsia käymään teatterissa, sillä teatteri mm. ”kasvattaa lapsia monipuolisesti, herättää uteliaisuutta, mielikuvituksellisuutta ja iloa, antaa toivoa epätoivon maailmassa, herättää esteettistä uteliaisuutta ja kyvyn rakastua taiteen moniin erilaisiin kieliin, opettaa tarttumaan tähän hetkeen ja tarkastelemaan maailmaa monelta eri kantilta sekä ennen kaikkea auttaa meitä löytämään sen, keneksi meidät on tarkoitettu” – kuten kansainvälisen lasten- ja nuortenteatterijärjestö Assitejn puheenjohtaja Yvette Hardie sanoo vuoden 2016 lastenteatteripäivän julistuksessa.

Erityisesti pääkaupunkiseudulla on tänäkin keväänä tarjolla lukuisia mahdollisuuksia lasten teatterikokemuksiin. Alle on koottu näistä muutamia kiinnostavalta kuulostavia poimintoja. Voi, kunpa vaan ehtisikin näihin kaikkiin!

 

Bravo!-festivaali

Maaliskuun 13.-20. päivä pääkaupunkiseudulle levittäytyy jälleen kansainvälinen lasten ja nuorten teatterifestivaali Bravo!. Festivaalilla nähdään kahdeksan ulkomaista esitystä viidestä eri maasta sekä lisäksi yksi kotimainen ensi-ilta. Näytöksiä on Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kulttuuritaloissa.

 

Tanssiteatteri Hurjaruuth

Lauantaina 19.3. saa Helsingin Kaapelitehtaalla ensi-iltansa Tanssiteatteri Hurjaruuthin Piparkakkupoika, yli 3-vuotiaille tarkoitettu urbaani tanssiteos klassisesta karkulaistarinasta sekä villien lasten puolustuspuhe. Huhtikuussa (19.-23.4.) Hurjaruuth emännöi kansainvälistä lasten ja nuorten Ruutia!tanssifestivaalia. Festivaalin ohjelmistossa on korkeatasoisia tanssiesityksiä mm. Italiasta, Ruotsista ja Espanjasta.

 

Unga Teatern

Espoolaisen Unga Teaternin ohjelmistoon lukeutuu sekä ruotsin- että suomenkielisiä esityksiä. Tänä keväänä Lillklobin näyttämöllä on koettavissa suomeksi yli 6-vuotiaille suunnattu musikaalinen sieniseikkailu Fungus sekä Sven Norqvistin tarinaan perustuva Viiru muuttaa -minimusikaali yli 3-vuotiaille.

 

Tanssiteatteri Raatikko

Vantaalaisessa Tanssiteatteri Raatikossa tanssitaan vielä maaliskuussa hölmöläisinä Hys-Hys-Hymylään-esityksessä ja seikkaillaan huhti-toukokuussa Satusirkuksessa. Molemmat esitykset soveltuvat yli 3-vuotiaille.

 

Teatteri Hevosenkenkä

Espoolaisen Teatteri Hevosenkengän kevään uutuus on Vaahteramäen Eemeli.(Lue aikaisempi blogikirjoitukseni täältä.) Huhtikuussa ohjelmistoon palaa jälleen myös Risto Räppääjä vauvana sekä toukokuussa Kummituskekkerit.

 

Nukketeatteri Sampo

Helmikuussa Helsingin keskustaan muuttanut Nukketeatteri Sampo esittää jälleen ensi viikosta alkaen vauhdikasta nukketeatterikavalkadia MIAU! pääsiäinen nukketeatterissa. Toukokuussa ensi-iltansa saa elävällä musiikilla höystetty koko perheen Prinsessa Ruusunen. Näistä ja muista Sampon esityksistä löytyy lisätietoa täältä.

 

Helsingin Kaupunginteatteri

Helsingin Kaupunginteatterin Studio Pasilassa nousee 17.3. ensi-iltaan satu- ja katu-uskottavaa räppiä sisältävä AtomiAatos, jonka musiikki on Palefacen käsialaa. Esitystä suositellaan yli 4-vuotiaille.

 

Kansallisteatteri

Kansallisteatterin Willensaunassa puolestaan kantaesitetään 13.4. yli 6-vuotiaille suunnattu ”sikapossuhieno musiikkiteatteriesitys” Mauri ja vähä-älypuhelin. Kyseessä on Veera Salmen samannimiseen kirjaan pohjautuva, hauska, lämmin ja viisas kertomus ystävyydestä, erilaisuudesta ja mielikuvituksen voimasta.

 

AEIOU

Vauva- ja taaperoteatteri AEIOU tuo maanantaina 9.5. Espoon kulttuurikeskukseen erityisesti 1,5-3-vuotiaille suunnatun interaktiivisen komedian SINÄ ja MINÄ, joka sisältää hullunkurisia tilanteita, yllätyksellisiä muutoksia sekä riimiteltyä vuoropuhelua.

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

Vastaa