Taideteosten tarkastelu lasten kanssa on antoisaa, mutta itse tekeminen kenties vielä antoisampaa. Ja parasta taitaa olla näiden yhdistäminen. On mahtavaa, että monet museot järjestävät lapsille omaa erityisohjelmaa, ja esimerkiksi juuri nyt Kiasma tarjoaa pienille lapsille loistavan mahdollisuuden nauttia taide-elämyksistä paitsi kokien myös tekien.

 

Taidepaja taaperoille

 

Vapaata taiteilua museopuitteissa

Nykytaiteen museo Kiasman Taaperoiden piipahduspaja on avoin työpaja, jossa 1-4-vuotiaat lapset voivat vapaasti mm. roiskemaalata, taiteilla seinälle, rakentaa omia pienoismaailmojaan valopöydälle, tutustua taikahiekkaan ja tutkia pienten puurasioiden yllätyksellistä sisältöä yhdessä oman aikuisen kanssa. Paja on avoinna 12.3. asti (ei viikolla 8) ti-la klo 10-13.

 

Taiteilua taaperopajassa

 

Puurasioiden kiehtova arvoitus

Teimme viime perjantaina Kiasma-retken nuorimpien poikieni kanssa. Pojat olivat innoissaan lähdössä museoon ja alkujännityksensä jälkeen he uppoutuivat keskittyneesti taiteiluun. Oli uskomatonta, miten kiehtovaa 2- ja 3-vuotiaista lapsista oli availla pieniä puurasioita ja löytää niistä mitä erilaisimpia tavaroita: leikkijalokiviä, autonrenkaita, muovieläimiä, värikkäitä kuulia, pehmeitä kankaita jne., jne.

 

Taidepaja taaperoille

 

Maalia roiskien ja sutien

Aikansa rasioita tutkittuaan kuopukseni halusi ryhtyä maalaamaan, ja lopulta kolmevuotiaskin malttoi siirtyä pajassa eteenpäin. Tiski- ja hammasharjojen avulla oli tilaisuus tutustua roiskemaalaamiseen, ja seinälle pääsi taiteilemaan sormiväreillä.

 

Taidepaja taaperoille

 

Isojen, värillisten papereiden päälle oli kiinnitetty pleksilasi, johon kukin sai maalata omia luomuksiaan – ja josta maali oli kätevä pestä pois uusia pikkutaiteilijoita varten. Nerokas idea kaikessa yksinkertaisuudessaan! Taidanpa testata tätä kotonakin…

 

 Taidepaja taaperoille

 

Eläinleikkiä, taikahiekkaa ja pienoismaailmoja

Kiasman vitoskerroksen työpajatilaan oli sijoitettu myös valopöytiä, joihin sai rakentaa omia pienoismaailmojaan eriväristen kalvojen, höyhenten, pumpulin ja mm. leikkieläinten kanssa. Poikani tuntuivat viihtyvän lähes loputtomasti pyöreiden pöytien ääressä eläimiä järjestellen. Ja kun isompaan, taikahiekalla varustettuun pöytään tuli tilaa, ryhdyimme muovailemaan hiekkaa, ja nuorinkin lapseni rakensi oman pienoisasetelmansa uskomattomalla intensiteetillä. Pitänee lisätä taikahiekkakin ostoslistalle…

 

Taidepaja taaperoille

Taidepaja taaperoille

Taidepaja taaperoille

 

Suuret kiitokset!

Reilu tunti vierähti tässä piipahduspajassa nopeasti, eikä tähän suinkaan mahtunut kaikki tarjolla ollut toiminta. Kiitos Kiasma hauskoista hetkistä, ihanista ideoista, poikien riemusta, mielikuvituksen ruokkimisesta sekä tietysti moninaisista materiaaleista ja välineistä. Huhtikuussa tulemme varmasti lauantaipajoihin esikoiseni kanssa!

 

2 thoughts on “Taiteilua taaperopajassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *