Unelmista totta

Uuden vuoden alkaessa moni miettii toiveitaan, tavoitteitaan ja unelmiaan. Itse olemme nyt välipäivinä pohtineet omia unelmiamme André Noël Chakerin kirjoittaman Joulupukin unelma -kirjan äärellä.

 

 André Noël Chaker: Joulupukin unelma

 

Opas unelmien toteuttamiseen

Joulupukin unelma on sadun muotoon kirjoitettu opas unelmien toteuttamiseen. Se kertoo jännittävän tarinan Niklas Pukin seikkailusta kohti hänen omaa unelmaansa. Taantumuksellisessa Jumilompolon kylässä asuva Pukki osaa haaveilla, mutta häneltä puuttuu keinoja ja rohkeutta unelmansa toteuttamiseen. Viisaan Urho-tontun seurassa hän kuitenkin pääsee opettavaiselle retkelle läpi Unelmakurun kylien. Matkallaan Pukki oppii monia unelmien toteuttamiseen tarvittavia taitoja: avarakatseisuutta, viisasta uurastamista, yrittämistä, epäonnistumista ja rohkeutta.

Kirjan on kirjoittanut suomalaistunut kanadalainen, joka tunnetaan muun muassa yritysvalmentajana ja palkittuna puhujana.

 

André Noël Chaker: Joulupukin unelma

 

”Minun unelmani on päästä Legolandiin.”

Joulupukin unelma on teos, joka tarjoaa runsaasti virikkeitä keskusteluun pienenkin lapsen kanssa. Jokaisen luvun loppuun kootut kysymykset ovat mainio keksintö ja helppo apu jutella lapselle monista tärkeistä taidoista, kuten pelkojen voittamisesta ja positiivisesta tavasta suhtautua epäonnistumisiin – sekä ylipäätään siitä, mitä unelma tarkoittaa ja miksi sitä kannattaa tavoitella.

Saimme viisivuotiaani kanssa aikaan hyviä keskusteluja, ja uskon poikani sisäistäneen useita hyödyllisiä ajatuksia kyseisen tarinan avulla. Itse asiassa innostuin kirjasta niin paljon, että päätin lukea sen jokaiselle lapselleni jokaisena tulevana vuodenvaihteena!

 

André Noël Chaker: Joulupukin unelma

 

Tsemppiä aikuisille

Noin satasivuinen kirja ei ole tarkoitettu pelkästään lasten satukirjaksi, vaan samalla myös aikuisten innoitukseksi. Ja se toimii.

Kyllähän Joulupukin unelma on naiivi ja kliseinen – mutta omalla tavallaan se tuntuu kuuluvan asiaan. Myös Niklas-nimen paikoitellen virheelliset (tai vähintään epäjohdonmukaiset) taivutusmuodot häiritsevät oikeakielisyyteen takertuvaa lukijaa. Mutta annettakoon tämäkin anteeksi.

Vuosia konsulttina toiminut mieheni suhtautui suhteellisen skeptisesti yrityskirjaan, jonka kantta koristaa porolla lentävä joulupukki. Mutta luettuaan teoksen hänkin myönsi sen olleen oikein hyvä ja sopivan mittainen tsemppikirja: ”Joo, hyvä kirja, paljon parempi, mitä kannen ja ekojen sivujen perusteella ajattelin. Hyviä pointteja nostettu esiin ihan uudenlaisessa kontekstissa. Ehkä snadisti liikaa vastoinkäymisiä, mutta toimiva tsemppari.”

Kiitos André Noël Chaker, WSOY ja #kirja!

 

André Noël Chaker: Joulupukin unelma

 

André Noël Chaker: Joulupukin unelma. Opi kuinka unelmista tehdään totta, kuvitus: Lauri Konttori, suomennus: Kira Poutanen, WSOY 2015

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

Vastaa