Vesiväridesignia

Vesiväridesignia Wetterhoffin innoittamana: korvakorut ja salaisuuksien vihko

Muistatko, kun kerroin muutama viikko sitten, että kävin Hämeenlinnan matkallamme myös Wetterhoffilla? Siis ihastuttavassa kulttuurikeskittymässä, jossa toimii lukuisia luovien alojen yrittäjiä?

Tuolla toukokuisella bloggaribrunssilla pääsin näkemään ja testaamaan toinen toistaan hienompia designideoita – ja näiden innoittamana olemme taiteilleet viime viikkojen aikana myös kotona. Tässä jutussa esittelen uudet, lasteni maalaamat korvakorut sekä pienten poikieni omat ”salaisuusvihot”. Ja toki kerron myös siitä, mitä kaikkea Wetterhoffilta voikaan löytää!

 

Vesiväridesignia

 

Kunnioitettavaa historiaa

Wetterhoffin talon historia ylettyy yli 130 vuoden taakse. Säätyläisperheeseen syntynyt Fredrika Wetterhoff (1844-1905) omisti elämänsä vähävaraisten tyttöjen kouluttamiseen ja perusti Hämeenlinnaan käsityötaitoja opettaneen työkoulun vuonna 1885. Hän oli poikkeuksellinen nainen, jolle oli erittäin tärkeää, että ns. tavallinenkin kansa sai mahdollisuuden kouluttautua ja hankkia itselleen ammatin.

Nykyään Wetterhoffin-talon omistaa Fredrika Wetterhoffin perustama, hänen nimeään kantava testamenttisäätiö, joka edistää käsi- ja taideteollisuutta – perinteitään kunnioittaen.

 

Wetterhoffin talo

Wetterhoffin talon sisäpihalla

Monipuolinen käsityömyymälä

2000-luvun Wetterhoff on luovien alojen yritysten keskus, josta löytyy toimitiloja, kokous- ja tapahtumatiloja sekä mm. putiikkeja. Yksi näkyvimmistä toimijoista on keväällä 2017 uudistunut Wetterhoff-myymälä.

Myymälästä löytyy toinen toistaan ihanampia käsityö- ja sisustustarvikkeita. Tila jakaantuu neljään eri osaan: sisustus-, lahja- ja käyttötavaraosastoon, tee itse -osastoon, Korttien Taloon ja Konttori-työpajaan. Itse löysin myymälästä monia ihastuttavia tuotteita, ja erityisesti neulojaihmisille Wetterhoffin myymälä taitaa olla aikamoinen taivas. 🙂

 

Wetterhoffin myymälä

Wetterhoff-myymälä

Verso Designia Wetterhoffilla

Ihana Ihana

Yksi Wetterhoffin toimijoista on Ihana-lehti. Olen saanut suureksi ilokseni oman Taidekodissa-palstan tähän ihanaan askartelu- ja käsityölehteen. Ideoimme ja toteutamme poikieni kanssa jokaiseen numeroon jonkin kivan, lasten kanssa toteutettavan taide-/askartelu-/käsityöpuuhan. Debyyttimme oli tämän vuoden ensimmäisessä numerossa olleet DIY-unikaverit. Seuraavaa numeroa varten askartelimme värikkäitä juhlapussukoita – ja elokuussa tulette näkemään maalaushuovasta taiteilemamme käsinuket… 😉

 

Taidekodissa-palsta Ihana-lehdessä

 

Meidän toteutustemme lisäksi Ihanasta löytyy vaikka mitä muuta ihanaa! Esimerkiksi viime numerossa (2/2017) oli ohje mm. näihin korvakoruihin, jotka tein tuolla mainitsemassani bloggaritilaisuudessa.

 

DIY-korvakorut

 

Näiden paperikolmioista taiteltujen korujen innoittama innostuimme tekemään poikienkin kanssa lisää korvakoruja. Ostin heti hämeenlinnalaisesta askarteluliikkeestä korvakorun koukkuja (1,20 € / 8 kpl). Kotona pyysin lapsia maalaamaan haluamiaan vesiväritöitä, joista leikkasimme paloja koruiksi. Solmimme ohuen ompelulangan koukkuun ja liimasimme langan pään kahden paperin väliin. Halutessaan korupaperit olisi voinut vielä lopuksi lakata kestävämmiksi.

 

Korvakorut

 

Kirjansidontaa

Toinen itseeni suuren vaikutuksen tehnyt Wetterhoff-toimija on Pikkusitomo Kirjanen. Voi, miten upeita kirjoja ja vihkoja heiltä löytyykään! Mm. nahkaa ja jopa keramiikasta tehtyjä kansia!

 

Kirjansitomo Wetterhoffilla

 

Näiden kirjojen innoittama päätin tehdä omienikin lasteni kanssa käsinsidottuja vihkoja.

Teippasimme akvarellipaperit maalausalustaan siten, että kannet saivat reunukset, ja etupuolelle jäi kohta omaa nimeä varten. Lapset saivat maalata kantensa haluamikseen. Kun väri oli kuivunut, teipit poistettiin, paperi taitettiin puoliksi ja sen sisään taiteltiin myös ohuempia papereita vihon sivuiksi. Taitoskohtaan teimme piikillä reikiä ja pujotimme näistä mustan nyörin. Aika ihania, vai mitä!

 

Itse sidotut vihot

DIY-vihko

 

Hopeakoruja

Paperista askarreltujen korvakorujen lisäksi sain Wetterhoffilla inspiraation myös hopeoitujen korujen valmistukseen. Pääsin testaamaan sormuksen tekemistä Koruverstas Klovassa. Hurjan kivaa ja kaunista! Tulemme aivan varmasti kokeilemaan vastaavaa myös lasten kanssa! Kuvan sormukseni olen solminut hopeoidusta kuparilangasta, jota löytyy askartelukaupoista.

 

DIY-sormus

 

Koruverstas Klovassa on myynnissä yksilöllisiä hopeakoruja, ja lisäksi siellä järjestetään erilaisia koruntekokursseja (aikuisille). Oman kokemukseni perusteella suosittelen lämpimästi!

Eikä Wetterhoffin tarjonta suinkaan pääty tähän. Mainitsemassani tilaisuudessa sai testata myös mm. käpypitsin tekoa ja aplikointia.  Talosta löytyy lukuisia aivan ihania käsityöpuoteja ja -taitajia, kuten mm. Cobblerina, Kotikki ja Niittyvilla. Ja lisäksi tarjolla on kahvilaherkkuja ja ihanaa tunnelmaa. 🙂

Kannattaa ehdottomasti tutustua – niin netissä kuin ihan paikan päälläkin!

 

Wetterhoff

 

Muusta Hämeenlinnan tarjonnasta voit lukea aikaisemmista jutuistani:

Huippuloma Hämeenlinnassa – 10 syytä tehdä koko perheen lomamatka Hämeenlinnaan

ja

Kun pakana kohtaa pyhän. Taideretkellä keskiaikaisessa linnassa.

 

 

Inspiroivaa kesäviikkoa!

 

– Johanna

 

Wetterhoff innoitti omaan designiin

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

Vastaa