Tämä on sellainen taidepuuha, jota jokaisen kannattaa testata. Materiaaleiksi riittävät yksinkertaisimmillaan pihalta löytynyt keppi, talouspaperinpala, vesivärit ja pala narua. Jos haluaa tavoitella lumoavaa kauneutta, kannattaa testata talouspaperin sijaan maalaushuopaa. Me kokeilimme tätä, ja lopputuloksena on ihan huikean kauniita perhosia!

 

Perhonen / maalaushuopa

Perhonen

Näin se tapahtui

1. Keräsimme ulkoa y-kirjaimen mallisia, noin 15-20 cm pituisia keppejä.

2. Leikkasimme maalaushuovasta hieman talouspaperiarkkia suurempia neliöitä.

3. Kastelimme huopapalat ja puristimme ylimääräiset vedet pois.

4. Pojat piirsivät ja värittivät huopia Lyran vesiliukoisilla Groove Triple One -kynillä. (Lue juttu kynistä täältä.) Osan huopapaloista he maalasivat tavallisilla vesiväreillä. (Molemmat toimivat oikein hyvin. Mitä enemmän väriä, sen parempi.)

5. Piirretyn / maalatun / väritetyn huopapalan päälle suihkutettiin vettä tavallisesta sumutepullosta. (Tämä taisi olla poikien mielestä se kaikkein paras vaihe.) Värit alkoivat liueta ja sekoittua toisiinsa.

6. Huopapalat jätettiin kuivumaan.

7. Kuivat huopapalat kiinnitettiin keskiosastaan kiinni keppiin. (Osan solmimisessa käytimme tavallista kalastajanlankaa, osassa testasimme kaapista löytyneitä Tigerin metallilankoja. Molemmat toimivat oikein hyvin.)

8. Perhoset olivat syntyneet!

 

Piirtämistä maalaushuovalle

Maalaushuovan kastelua

Maalaushuovan testausta

Ihana maalaushuopa

Nämä perhoset syntyivät todella helposti, ja niiden kauneus ylittää monin kerroin tekemisen vaativuuden. Omasta mielestäni nämä ovat i-h-a-n-i-a!

Olen jo aikaisemmin ihastellut ulkomaisissa taideblogeissa maalaushuovalle tehtyjä lasten taideteoksia. Nyt testasimme tätä materiaalia ensimmäistä kertaa itse. Se oli juuri niin mahtava materiaali, kuin olin kuvittellutkin! Niin palkitseva ja niin ihastuttava. Värit levisivät upeasti, ja mahdollisuuksia on vaikka kuinka paljon.

Maalaushuopa soveltuu mm. puuväri-, kuivapastelli-, öljypastelli-, vahaliitu-, sormiväri-, guassiväri- ja akryyliväritöihin sekä yhtälailla kone- ja käsinompeluun. Se on kuin paperin ja kankaan yhdistelmä, ja sitä voi käyttää niin kuivana kuin märkänäkin. Me tulemme aivan varmasti hyödyntämään tätä materiaalia vielä monen monta kertaa!

 

Perhosaskartelu

Maalatut huopapalat

Perhonen / askartelua lasten kanssa

Myös tavallinen talouspaperi toimii

Mutta kuten jo alussa sanoin, nämä perhoset voi tehdä (maalaushuovan puuttuessa) ihan hyvin vaikkapa tavallisesta talouspaperista (tai kankaasta, piirustuspaperista, suodatinpussista jne.). Lopputulos ei ole todennäköisesti ihan niin huikea kuin maalaushuopaa käytettäessä, mutta oikein suloisia perhosia saa tehtyä myös talouspaperia maalaamalla. Me testasimme myös tätä. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! 🙂

 

Perhonen

 

Kauniita keväthetkiä!

– Johanna

 

Perhonen maalaushuovasta

 

Jutussa käytetty maalaushuopa, vesivärit ja Groove Triple One -kynät on saatu Konsta Shopilta.

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

1 thought on “Näin syntyy lumoavan kaunis perhonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *