Vantaalaisen Tanssiteatteri Raatikon Supersankarit on loistava. Ihan huippu! Nostin sen yhdeksi tärpiksi kootessani syksyn lastenteatteriesityksiä – ja tämän paikkansa se ansaitsee aivan ehdottomasti. Supersankareissa tanssi yhdistyy videotekniikkaan ja vauhti koskettavaan tarinaan. Mukana on hurjaa mielikuvitusta ja eläväksi muuttuvia leluja – sekä äitiään töistä kotiin odottava tyttö…

 

Supersankarit / Tanssiteatteri Raatikko

Vauhtia ja videoprojisointeja

Kun pieni tyttö odottaa yksinäisenä äitiään ja yhteistä uimahalliretkeä, alkaa mielikuvitus tanssia valloittavaa tarinaansa. Riimimuotoon puetut skype-puhelut heijastuvat hienosti seinälle, ja pian koko sali pyörii toinen toistaan näyttävämpien videoprojisointien tahdissa. On robottitapettia ja viidakkoa, kelloja ja karamellisadetta. Välillä seinälle ilmestyy Galileo Galilei selittämään oivalluksiaan. Toisena hetkenä ollaan hypätty jurakaudelle. Ei totisesti puutu vauhtia, ei.

Robottitanssia ja klassisia piruettejä

Jo esityksen alkuasetelma saa omien 4- ja 6-vuotiaiden poikieni mielenkiinnon heräämään. Lattialla lojuu muiden lelujen seassa Star Wars -robotti ja lasermiekka.

”Hei, meil on tommonen! Mä nään sen napin!”

Ja sitten robotti herää eloon ja hänestä tulee Simeoni Juoperin esittämä Aikabootti. Vähän jännää. Mutta juuri tätä lapseni rakastavat: robottipuhetta, robottiliikettä – ja ihan mielettömiä tanssikieppejä. Vaikuttavaa ja taidokasta.

Kun ”frozenin sinisillä” hiuksilla varustettu barbi muuttuu tanssivaksi Neiti Nanosekunniksi (Sanni Giordani), on liikekieli klassisempi ja tunnelma hetken aikaa seesteisempi. Mutta eipähän tästäkään hahmosta suinkaan puutu sähäkkyyttä.

Yhdessä Aikabootti, Neiti Nanosekunti ja Supertyttö (Mervi Takalo) lähtevät pelastamaan äitiä hurjan Aikarosvon kynsistä – halki avaruuden ja aikakausien.

 

Supersankarit / Tanssiteatteri Raatikko

Supersankarit teki vaikutuksen

Kuusivuotiaani ihastui näyttämön pinnoille heijastettuihin kelloihin, ja jopa muutamat esitetyt faktatiedot kutkuttivat hänen tiedonjanoaan, mutta suosikki oli selvä: ”Se örkki, se Aikarosvo, oli kyllä ihan paras!!”

Neljävuotiaani nosti vaikuttavimmaksi kohtaukseksi seikkailun dinosaurusten aikakaudella. ”Siellä esityksessä oli OIKEA dinosaurus!”

Kun yritän varovasti ehdottaa, ettei seinän takaa kurkannut dino olisikaan ollut ihan oikea, saan takaisin selvästi mietityn kommentin: ”Jos se olis ollut se mies, se ei olis ylettynyt niin korkeelle.”

Jatkaessamme keskustelua aihesta, käy selväksi, että illuusio IHAN oikeasta dinosauruksesta halutaan ehdottomasti säilyttää…

 

Supersankarit / Tanssiteatteri Raatikko

Ei ihan pienille?

Esitys oli siis pullollaan videoita, vauhtia ja jännittäviä hahmoja. Omien poikieni kohdalla Raatikko tuntui onnistuvan ihan täydellisesti tavoitteessaan tarjota lapsille esityksiä, jotka innostavat heitä taiteen ja teatterin pariin. Kiitos!

Mutta miten mahtaa esityksen kokea pieni 3-vuotias, joka tulee päiväkotiryhmänsä kanssa katsomaan kenties elämänsä ensimmäistä teatteriesitystä? Olen ehkäpä aikamoinen tiukkis, mutta olisin kyllä ehdottomasti nostanut esityksen suositusikää kolmesta vuodesta pykälän ylöspäin…

 

Supersankarit Tanssiteatteri Raatikossa (Viertolankuja 4B, Vantaa) 10.9.-28.10.2016. Lue lisää täältä.

Omat lippumme oli saatu blogiyhteistyönä Tanssiteatteri Raatikolta.

Jutun kuvat on ottanut Matti Rajala.

 

Kaikkien Supersankareista innostuneiden kannattaa lukea myös Sadepäivän supersankarit -juttu, jossa askarrellaan helppoja ja hauskoja supersankarihahmoja.

Seuraathan Taidekotia myös Facebookissa ja Instagramissa!

 

3 thoughts on “Raatikon Supersankarit on loistava esitys!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *