No, nyt on kyllä hyvä kirja! Tammi julkaisi elokuussa ranskalaisen Magali Le Huchen Peku ja rokkibändi -kirjan, johon erityisesti 2-vuotias kuopuksemme rakastui ensilukemalla. Kyseessä on pieni kertomus rokkaavasta koirasta ja hänen matkastaan Lontooseen. Mukana on rytmikästä rokkia ja kivoja ääniä – nappeja painamalla.

 

Peku ja rokkibändi

Rokkibändi Lontoossa

Kun koira rakastaa rokkia, pitää hänen toki päästä kitaransa kanssa Lontooseen. Ja siellä hän näkee sähkökitaran. Ja basson! Ja kontrabasson! Ja Thamesin varrella soitetaan pianoa ja saksofonia. Bussissa soi huuliharppu. Autotallissa paukutetaan rumpuja. Ja hetken päästä koiralla onkin jo oma bändi. Ja sitten päästään levyttämään…

Niin simppeliä, niin hauskaa. Ja mikä nimi koiralla onkaan! Peku. P-E-K-U. En tosiaan tiedä, mikä tässä varsinaisesti on niin hauskaa, mutta jo pelkkä nimi saa itsenikin hihittämään. Tämä Katariina Heilalan suomentama teos on aivan hulvattoman hyväntuulinen kirja!

 

Peku ja rokkibändi

 

Kaunis kuvitus

Magali de Huchen kuvitus on hurmaava. Se on juuri sitä, mitä ranskalaiselta lastenkirjalta parhaimmillaan voi odottaa: yhtäaikaa herkkää ja hauskaa, huvittavaa ja hienostunutta, yksinkertaista ja yksityiskohtaista. Siis oikeastaan ihan täydellistä.

 

Peku ja rokkibändi - ihastuttava uutuuskirja

Rytmikästä rokkia

Ja sitten se musiikki. Kirja sisältää kuusitoista ääninappia, joita painamalla ilmaan kajahtaa lyhyitä näytteitä eri soitinten äänistä. Kaikki näytteet ovat pätkiä oikeista rokkikappaleista – ja ne totisesti saavat lapseni jammaamaan.

Ja voi että, miten hyvälle tuulelle tulen itsekin, kun kaksivuotiaani hihkuu ”Jee! Jee!” – Pekun taustakuoron ja All Wheel Drive -biisin tahdissa.

 

Peku ja rokkibändi

Vähän hankalat napit

Kirja on tarkoitettu yli kolmevuotiaille, mutta meillä se tosiaan iski kaikkein parhaiten 2,5-vuotiaaseemme. Hän on nyt parisen viikkoa halunnut kirjaa luettavan ensimmäiseksi aamulla ja viimeiseksi illalla – lähes joka päivä.

Ainut miinus tässä Peku ja rokkibändi -teoksessa on se, että ääninappeja on suhteellisen haastava painaa, eikä kaksivuotias meinaa tässä itse oikein onnistua. Mutta silti kirja saa pienen(kin) lukijansa riemuitsemaan!

 

Lisää!

Huomasin netistä googlaillessani, että ranskaksi Peku-kirjoja (ransk. Paco) on ilmestynyt myös useita muita (jazz, orkesteri, Mozart, Vivaldi, fanfaari.) Ja suomeksikin jo tuo Peku ja orkesteri! Nyt meillä sitten vaan odotellaan näiden kaikkien muidenkin saapumista Suomeen… 😉

 

 

Magali de Huche: Peku ja rokkibändi (suom. Katariina Heilala), Tammi 2016

Kirja on saatu kustantajalta.

 

Seuraathan Taidekotia myös Facebookissa ja Instagramissa!

 

2 thoughts on “Peku ja rokkibändi – uusi suosikkikirja on ilmestynyt!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *