Uusi Pikku Papu -kirja ja CD

Uusi Pikku Papu!

Viime viikolla ilmestyi uusi Pikku Papu -kirja, Pikku Papun orkesteri. Kyseessä on ihastuttava runo-, laulu- ja kuvakirja, jossa on mukana 16 uutta, Liisa Kallion sanoittamaa ja Pikku Papun Orkesterin säveltämää laulua. Kirjaan on painettu myös nuotit jokaiseen kappaleeseen, ja kaikki laulut voi kuunnella mukana tulevalta CD-levyltä. Hurmaava kokonaisuus!

 

Uusi Pikku Papu -kirja

”Äiti, laitetaan taas se uusi Pikku Papu!”

Saimme kirjan käsiimme viime perjantaina, ja siitä lähtien se on ollut hyvin ahkerassa käytössä. Uutuuslevy on pyörinyt keittiömme CD-soittimessa jo useamman päivän lähes tauotta, säestäen jok’ikistä kotipöytämme ääressä tapahtunutta ruokailuhetkeämme. ”Äiti, laitetaan taas se uusi Pikku Papu!”

Uusissa lauluissa on samaa letkeyttä, lempeyttä, hauskuutta ja hersyvyyttä kuin vuoden 2012 lastenlevyksi valitussa Pikku Papun lauluissa. Niin sanoituksissa, kuvituksissa kuin sovituksissakin on selvästi tunnistettavaa pikkupapumaisuutta, mutta samalla jokainen kappale on oma hieno, uusi yksilönsä. Mielestäni valtavan onnistuneesti tehty jatko muutaman vuoden takaiselle suosikkilevylle! Ja tuntuu toimivan erinomaisesti myös 2-5-vuotiaille lapsilleni.

 

Uutta Pikku Papua

 

Hittiainesta

Pikku Papun orkesteri -lauluissa kuullaan itämaisia ja afrikkalaisia rytmejä, sambaa, folkia ja paljon muuta. Pikku kilpikonna kavereineen touhuaa taas monenlaista, ja tarttuvat rytmit ovat saaneet hitaimminkin lämpiävän lapseni jo lauleskelemaan.

Perheemme ylivoimaiseksi suosikiksi on noussut Leppäkertun aamutoimet, eli laulu, jossa leppäkertun lapsilla on sukat hukassa, takku tukassa, puuro syömättä, vaatteet mytyssä, kiire pukea, huone sotkussa, maha kipeä, rähmää silmissä…

”Ja hei, nyt tulee se tosi hyvä kohta! Äiti vahtii kelloa: Töppösiin nyt vauhtia, jotta ollaan ajoissa!

Jotain niin tuttua myös meillä – kuten varmasti monessa muussakin kodissa…

 

Uudessa Pikku Papu -kirjassa on myös nuotit

 

”Mikä, mitä, miksi?”

Myös monet muut (erityisesti vauhdikkaat) laulut ovat iskeneet poikiini, ja sanoitukset ovat nostaneet esiin useita yksityiskohtaisia kysymyksiä: ”Mikä perhonen se on, joka soittaa huilua? Mitä se pöllö höllää? Miten monta ystävää sitä odottaa? Miksei ne saa koskaan tietää, miten ihana on suudella ja molskahtaa mutaan?”

Olemme ehtineet viettää kirjan ja levyn parissa lukuisia antoisia tunteja, ja iloita taas kerran siitä, että kotoamme tosiaan löytyy vielä perinteinen CD-soitin…

 

Kiitos ihanista loruista, Liisa Kallio! Kiitos tarttuvista sävelistä, Pikku Papun Orkesteri! Ja kiitos ilmaiseksi saamastamme kirjasta, Tammi!

 

 

Uusi Pikku Papu -kirja ja CD

 

Seuraathan Taidekotia myös Facebookissa ja Instagramissa!

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!