LEGO-taiteilua

Taidetta Duploilla

Legot ovat meillä erittäin ahkerassa käytössä, ja leikkihuoneessamme syntyy päivittäin mitä erilaisempia aluksia, rakennuksia, ropotteja yms. Viime aikoina Legot ovat päässeet mukaan myös maalaamiseen (kuten Instagramissa olenkin jo kertonut).

 

Taidetta Lego Duploilla

 

Huomasin kolmisen viikkoa sitten SJS Art Studio -blogissa hienoja, Lego Duploilla painettuja linnoja, ja päätin kokeilla samaa myös omien poikiemme kanssa.

 

Lego Duplot maalausvälineinä

 

Teippasin maalausalustoihin paperit, valikoin muutaman kuluneen Duplon, kaadoin mustaa sormiväriä vanhan kenkälaatikon kanteen ja kutsuin 2- ja 3,5-vuotiaat poikani testailemaan, minkälaisia jälkiä isoilla Legoilla syntyykään. Lopputuloksena oli linnoja, kerrostaloja, hissi jne. Myös 5-vuotiaamme pääsi tekemään omat teoksensa kotiin tultuaan.

 

Taidetta Lego Duploilla

 

Seuraavana päivänä kannustin poikiani värittämään syntyneitä kuvioita, jotta teoksista olisi tullut kenties vielä näyttävämpiä. Tämä homma ei tällä kertaa kuitenkaan saanut laajaa kannatusta, ja siirryimme sen sijaan testailemaan painohommaa ns. pikkulegoilla.

 

Taidetta Lego-palikoilla

 

Löysin Lego-säkistämme kasan ihan kuluneita, eri mallisia paloja. Nämäkin toimivat leimasimina ihan yksittäinkin, mutta keksimme myös rakentaa niistä erimallisia yhdistelmiä – ja näin välttää täysin maalisia sormia. Tällä kertaa olin kaatanut värejä käytöstä poistettuihn muovilautasiin, joihin Lego-leimasimia oli helppo dipata.

 

Lego-palikat taidekäytössä

 

Kyseinen taidepuuha oli tosi kivaa ja palkitsevaa, mutta kannattanee varautua siihen, että Lego-palikat eivät maalauksen (ja pesunkaan) jälkeen ole välttämättä enää ihan entisensä…

 

P.S. Seuraathan Taidekotia myös Facebookissa ja Instagramissa!

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

2 Replies to “LEGO-taiteilua”

  1. […] toteutustapoja. Mutta mitä, jos lapsi ei haluakaan Lego-palikan näköisiä kutsukortteja ja duploilla painettuja koristeita? Tai yli-innokkaan äidin kehittelemiä kisailuja ja muita ”hurjan kivoja” […]

  2. […] toteutustapoja. Mutta mitä, jos lapsi ei haluakaan Lego-palikan näköisiä kutsukortteja ja duploilla painettuja koristeita? Tai yli-innokkaan äidin kehittelemiä kisailuja ja muita ”hurjan kivoja” […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.