Lapsen vuosisata -näyttely Designmuseossa

Designmuseoon!

Uskomatonta, ettemme ole käyneet Designmuseossa varmaan kertaakaan lasten kanssa! Aikoinani pistäydyin silloisessa lähimuseossani melkeinpä viikoittain, mutta jostain syystä tämä upea paikka oli jäänyt tyystin esittelemättä pojilleni. Onneksi teimme viime viikonloppuna vihdoin koko perheen retken entiselle kotikadulleni!

 

Designmuseo / Lapsen vuosisata
Lapsen vuosisata – Pohjoismainen muotoilu ja lapset 1900-2014

 

Laatua ja kauneutta

Jo Designmuseon aula huokui hyväntuulista laadukkuutta – ja sama jatkui näyttelytiloissa. Museon alakerrassa oli mielettömän kauniisti toteutettu Ilkka Suppasen näyttely ja sisääntulokerroksen kokoelmanäyttelykin oli erittäin onnistunut. Tähän Suomalainen muoto -perusnäyttelyyn oli saatavilla myös lasten tehtäväkartta, Esan esineseikkailu, johon oli poimittu muutamia klassikkoesineitä ja keksitty näihin liittyviä tehtäviä. (Pienenä miinuksena tosin, että kartassa kerrottiin Eero Aarnion Pallo-tuolista, mutta esillä oli kylläkin Pastilli…)

Pojat löysivät monia tuttuja esineitä, naureskelivat vitriinissä olevalle potalle, availivat lapsivieraille tarkoitettuja laatikoita sekä silittelivät Heljä Liukko-Sundströmin keramiikkapupuja – joihin tosiaankin sai koskea.

 

Desingmuseo / Lapsen vuosisata
Lapsen vuosisata – Pohjoismainen muotoilu ja lapset 1900-2014

 

Lapsen vuosisata – poikien paratiisi

Ennen näitä kokemuksia olimme jo ehtineet vetäistä kahvilan puolella berliininmunkit ja kiertää yläkerran Lapsen vuosisata – Pohjoismainen muotoilu ja lapset 1900-2014 -näyttelyn. Jos haluaa tarjota lapselle mieluisan museokokemuksen, kannattaa todellakin mennä seuraavien parin viikon aikana Designmuseoon! Lapsen vuosisata -näyttely on avoinna 13.3.2016 asti.

 

Desingmuseo / Lapsen vuosisata
Lapsen vuosisata – Pohjoismainen muotoilu ja lapset 1900-2014

 

Näyttelyn toteutus on hurjan raikas. Siihen on koottu lapsille suunnattua pohjoismaista muotoilua 1900-luvun alusta tähän päivään. Mukana on Artekia ja IKEAa, BRIOa ja LEGOa , Marimekkoa ja Muumeja. Pojista oli hauska nähdä mm. ikivanhoja syöttötuoleja ja monia ”ihan tuttuja tavaroita”, mutta parasta oli ehdottomasti päästä itse leikkimään ja touhuamaan.

Perusnäyttelyn tavoin myös Lapsen vuosisataan oli laadittu oma seikkailukarttansa, joka kannusti etsimään kiinnostavia esineitä, tekemään tehtäviä ja seuraamaan, mitä kaikkea näyttelyssä oli tarjolla.

 

Designmuseo / Lapsen vuosisata
Lapsen vuosisata – Pohjoismainen muotoilu ja lapset 1900-2014

 

Kyseinen näyttely on jaettu seitsemään osa-alueeseen: Satu, Leikki, Yhteiskunta, Ulkoilu, Koti, Liikkuminen ja Oppiminen. Näyttelyn tavoitteena on kertoa siitä, mikä yhteys erityisesti lapsille suunnitelluilla tuotteilla ja ympäristöillä on ollut yhteiskunnalliseen kehitykseen. Mutta lapsivieraille Lapsen vuosisata tarjoaa ennen kaikkea konkreettista tekemistä: kiipeilyä, kurkistelua, kiikkumista ja tuolien testailua, ratikalla ajelua ja bObleseilla touhuamista – sekä ehdottomana hittinä leikkiä Lappsetin valtavassa kiipeily- ja liukupaikassa.

 

Designmuseo / Lapsen vuosisata
Lapsen vuosisata – Pohjoismainen muotoilu ja lapset 1900-2014

 

Eikä tässä vielä kaikki: Museon pohjakerroksesta löytyy vielä työpajatila Studio, jossa sai leikkiä vaikka mitä! Ei siis puhettakaan, että poikamme olisivat halunneet poistua rakennuksesta ennen vanhempiaan…

 

Lapsen vuosisata -näyttely Designmuseossa
Lapsen vuosisata – Pohjoismainen muotoilu ja lapset 1900-2014

 

P.S. Designmuseossa järjestetään nyt talvilomaviikolla (vko 8) Designpajoja kaikenikäisille päivittäin klo 14-16.

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

2 Comments

  1. Kirjaäiti / Lastenkirjapino

    Hyvä kun muistuttelit tästä näyttelystä! Itse olen käynyt viimeksi tuolla esikoisen ollessa alle kaksivuotias, eli yli kaksi vuotta sitten. Tuonnekin näyttelyyn olen ollut menossa koko ajan, mutta vaan jäänyt menemättä.

Vastaa