Jee, Star Wars!

Tämänviikkoisen Star Wars -ensi-illan kunniaksi mekin lennähdimme hetkeksi tähtien taisteluihin herttaisen joulutunnelmoinnin parista. Itselleni kyseinen taistelumaailma oli vielä viime kesään asti täysin vieras, eikä perheemme isääkään oikein voi kutsua Tähtien sota -faniksi. Mutta jostain syystä leluteollisuus, esikoisemme kaverit tai kenties vain jokin luontainen vetovoima ovat saaneet meidänkin poikamme innostumaan kaikenmaailman avaruustaistelijoista ja lasermiekoista. Ja kaiken kukkuraksi vanhimman poikamme viisivuotissynttäreitä juhlittiin tänä syksynä Star Wars -hengessä!

 

Star Wars -maalauksia

Avaruusmaalauksia

Esikoiseni innostui pari päivää sitten taiteilemaan omaa avaruusmaisemaansa ottamalla mallia iPad-ruudulle avatusta Star Wars -kuvasta. Hän piirsi vahaliiduilla mm. tähtiä, aluksia ja planeettoja sekä laveerasi näiden päälle tumman taivaan vesiväreillä. Kriittinen taiteilijanalku ei ollut täysin tyytyväinen luomaansa lopputulokseen, mutta legoukkojen vallattua kuvan, oli hienoinen tyytymättömyys tyystin kadonnut – ja pikkuveljetkin halusivat tehdä omat leikkialustansa.

 

Star Wars -taiteilua

Star Wars -avaruusmaalaus

Star Wars -avaruusmaalauksia

Legoaluksia

Poikani rakastavat legoja, ja jopa alle kaksivuotiaamme rakentelee omia pieniä aluksiaan myös pikkulegoista. Kaikki lahjoiksi saadut legokokonaisuudet olemme pyrkineet säilyttämään edes jossain määrin hallitusti, mutta ehkäpä kaikkein antoisinta on levittää lattialle valtava kasa sukulaispoikien vanhoja legoja, joista voi rakentaa mitä mielikuvituksellisimpia rakennelmia, kuten vaikkapa ihkaomia staavoos-aluksia.

 

Star Wars -legoleikkejä

Legoleikkejä

Ja ne synttärit

Tämä Star Wars -huuma on saapunut perheeseemme viimeisen vuoden aikana. Kun esikoiseni ilmoitti haluavansa 5-vuotisjuhliensa teemaksi Star Warsin, aloin alkukauhistukseni jälkeen googlailla, mistä tässä jutussa itse asiassa oikein oli kyse.

Vietin lukuisia iltoja nettisurffaillen, suunnitellen ohjelmaa, tilaillen Etsystä rekvisiittaa ja etsiessäni nettikirppiksiltä teemaan sopivia syntymäpäivälahjoja. Ja voi uskomatonta, miten innoissani olin itsekin lopulta tästäkin aiheesta! Löysin hienoja, printattavia koristeita, puoli-ilmaisia naamiaisasuja, kuluneita valomiekkoja, jopa puhuvia ja omaa ääntä muuttavia kypäriä. Askartelin viirejä ja mehulaseja, päällystin saippuakuplaputkiloita teemaan sopiviksi, haalin lähimarketista pieniä, valomiekkoja muistuttavia tikkareita, kuvittelin kaverilahjapusseihin sujauttamani superpallot planeetoiksi, jne, jne.

Juhlien varsinaisena ohjelmanumerona oli etsiä pihallamme pahisten hyviksiltä ryöstämää aarretta. Matkalla oli taisteltava meteoriittisadetta vastaan (eli otettava saippuakuplia kiinni itse tehtyjen, pienten ”valomiekkojen” avulla), tuhottava asteroideja (rikottava autokatoksen päältä pudottelemiani ilmapalloja) sekä pommitettava mm. pahisten aluksia (heitettävä vesi-ilmapalloja gyprok-levyyn, johon oli taiteiltu ns. mustia aukkoja, aluksia yms.).

Lopuksi ajatuksena oli viskoa ämpärillinen vesi-ilmapalloja kohti Darth Vaderiksi pukeutunutta miestäni, joka joutuisi viimein antautumaan ja paljastamaan aarteen sijainnin. Tästä kasteluosiosta päätimme kuitenkin luopua jo varsin riehakkaaksi nousseen tunnelman keskellä…

Mutta nyt minäkin siis sentään tiedän edes suurinpiirtein, mikä on Star Wars 🙂

 

Star Wars -synttärit

Star Wars -synttärit

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.