Lars-Gunnar Nordström Espoon modernin taiteen museo EMMAssa

Puolitoistavuotiaani hihkuu sanatonta riemuaan jokaisen suuren, värikkään maalauksen kohdalla ja osoittelee sormellaan kiivaasti ympäri EMMAn saleja. Viisi- ja kolmevuotiaani toistelevat kilpaa ”Hieno, hieno, hieno! Tuo on hieno! Ja tuo!”

Lars-Gunnar ”Nubben” Nordströmin geometriset muodot ja selkeät värit ovat tehneet vaikutuksen pieniin poikiini. He kiiruhtavat tilasta toiseen ihastellen abstraktien teosten rytmiä. Tosin parasta taitaa kuitenkin olla seinä, johon saa koskea ja luoda omaa taidettaan magneettisia paloja yhdistelemällä. ”Äiti, äiti, äiti, katso!”

Pojat Emman Nubben-näyttelyssä

Ja äiti katsoo innoissaan – sekä viimeistelee päätöksensä perustaa lasten taide-elämyksiä käsittelevän blogin. Ajatuksenani on tarjota niin omille pojilleni kuin lukijoiden lapsille taideseikkailujen synnyttämää iloa, riemua, luovuutta ja oivallusten ihanuutta.

Tervetuloa siis mukaan kuvataideretkille, satujen maailmaan ja teatterimatkoille, musiikin jytkeeseen ja vaikkapa tanssin pyörteeseen! Taidekoti on avattu.

 

Nubben / Lars-Gunnar Nordström Espoon modernin taiteen museo EMMAssa 13.9.2015 saakka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *