Maukan ja Väykän matkakirja

Teatteri Hevosenkengän uutuus vie Italian aurinkoon

Aurinko värjää maiseman okrankeltaiseksi. Lämpö näyttää hellivän kehoa. Matka kulkee pitkin kumpuilevaa italialaismaisemaa.

 

Maukan ja Väykän matkakirja

 

Me istumme espoolaisen Teatteri Hevosenkengän katsomossa. Ulkona on pimeää. Pieni pakkanen on nousemassa plussan puolelle. Vähät lumet muuttuvat pian taas loskaksi ja kaikkialla tulee olemaan tolkuttoman liukasta. Mutta näyttämöllä ollaan Italian auringossa. Ah! Edessä on vajaa tunti etelän lämmintä tunnelmaa.

 

Maukan ja Väykän matkakirja

Näyttämöllä Maukan ja Väykän matkakirja

Hevosenkengän ensi-iltauutuus on Maukan ja Väykän matkakirja. Tuota samaa Timo Parvelan lastenkirjaa me luimme viime kesänä ajaessamme itse asuntoautolla läpi Italian.

Kirjassa Maukka-kissa ja Väykkä-koira suuntaavat Suomesta kohti saapasmaata. Siellä he kohtaavat vieraan kulttuurin ja näkevät monia kummallisia asioita: kallellaan olevan tornin, veden peitossa olevia teitä, rikkinäisiä rakennuksia, nakupellepatsaita…

Tämän kaiken Katja Krohn on siirtänyt espoolaiselle lastenteatterilavalle. Hän on dramatisoinut ja ohjannut Parvelan tarinasta hauskan, värikkään näytelmän, jossa nähdään sympaattisia nukkeja ja hykerryttäviä hahmoja. Lavalla ajetaan punaisella vespalla ja supersöpöllä autolla. Siellä on hassua puhetta, veikeitä hevosia ja mahtavia villisikoja, kekseliäitä toteutuksia ja hauskoja yksityiskohtia.

 

Maukan ja Väykän matkakirja

Hupia ja pohdintaa

Kun kissa ja koira käyvät Colosseumilla, yksi pojistani kuiskaa: ”Nähtiinkö mekin tuo?” Kun matkalaiset kohtaavat alastoman Daavid-patsaan, koko yleisöä naurattaa.

Esitys on pullollaan hupia ja hassuttelua, mutta mukana on myös syvällisempää pohdintaa. Mitä vieras ympäristö voi saada aikaan? Miten kukin siihen suhtautuu? Onko kaikki sittenkään sitä, mitä voisi luulla? Mitä uuden näkeminen voi opettaa? Mitä erilainen kulttuuri mahdollistaa? Mitä on ystävyys? Mikä elämässä on parasta? Mikä matkustelussa? Onko muualla parempaa? Onko koti sittenkin aina koti…?

 

Maukan ja Väykän matkakirja

Nakupelleja ja lomasuunnitelmia

Kun perheemme poistuu teatterilta, on jo oikeastaan lasten nukkuma-aika. Väsymys on ilmeistä, mutta siitä huolimatta viisihenkinen raatimme on yksimielinen: ”Oli hyvä esitys!”

Kotona pojat tutkivat saamiaan julisteita, ja yliväsynyt kuopuksemme päättää alkaa leikkiä Michelangelon maailmankuulua patsasta riisumalla kaikki vaatteensa. Ja toiset hihkuvat: ”Se oli hyvä kohta! Se patsasjuttu oli ihan paras! Hei, mekin tarvitaan nyt pöytäliina pöksyiksi, niinku se Väykkäkin otti!”

Itse alan suunnitella tulevaa kesäreissua jonnekin ihanaan lämpöön…

Kiitos Hevosenkenkä – hienosta esityksestä ja pienestä hetkestä auringossa!

 

– Johanna

 

Esityskuvat ovat Teatteri Hevosenkengän ja ne on ottanut Pekka Elomaa.

Me näimme Maukan ja Väykän matkakirjan ennakkonäytöksen eilisiltana. (Liput saimme Teatteri Hevosenkengältä.) Esityksen ensi-ilta oli tänään 26.1.2017. Muut esitysajankohdat löytyvät täältä. Suositusikä on 3-103 v, kesto n. 50 min, liput alk. 11,50 €.

Teatteri Hevosenkenkä sijaitsee Espoon Mankkaalla, osoitteessa Juhannusmäki 2. www.hevosenkenkä.fi 

Teatterin tarjontaan kuuluu laadukkaiden lastenesitysten lisäksi mm. Perheperjantait, aikuisten kursseja sekä mahdollisuus järjestää esim. syntymäpäiväjuhlia

 

Maukan ja Väykän matkakirja / Teatteri Hevosenkenkä

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!