Pääsiäisesitys

Taiteilimme poikien kanssa viime viikolla keppinukketipuja ja muuta rekvisiittaa omia pääsiäisesityksiä varten.

Jouluaskarteluistamme oli jäänyt jäljelle muutama styroxpallo, joista päätimme loihtia suloisia pääsiäistipuja:

 

Pääsiäistipu

1. Styroxpalloihin työnnettiin puukepit.

2. Pallot maalattiin keltaisiksi ja maalin annettiin kuivua.

3. Oranssista kartongista leikattiin tipuille nokat.

4. Palloihin liimattiin kartonkinokat ja muovisilmät.

5. Toiselle puolen palloja liimattiin keltaisia höyheniä pyrstöiksi.

6. Liiman kuivuttua keppinukketiput olivat valmiit leikkiin ja esityksiin!

 

Pääsiäistipuja

Seuraavaksi keksimme maalata pääsiäisesityksiä varten myös rekvisiittaa. Teippasin pari A2-kokoista piirustuspaperilehtiön kantta yhteen ja otin esille sormivärejä. Pojat painoivat paperiin kämmenenkuviaan keväisiksi tulppaaneiksi. Loppupaperiin jokainen maalasi pääsiäisruohoa vihreän eri sävyillä, niin sormin kuin siveltimilläkin. Kuivunut paperi nostettiin nukketeatterilavana toimivan sohvan selkänojaa vasten.

 

Pääsiäislavaste

Esikoisemme mielestä pääsiäisteatterimme tarvitsi vielä muuta rekvisiittaa, ja hän loihti keltaisesta kartongista ja pienistä sulista iloisen auringon paistamaan taivaalle (eli roikkumaan kattolamppuun ohuen ompelulangan avulla).

 

Aurinko

Lisäksi pääsiäsiesityksiä varten on syntynyt kartonkimunia: leikkasin kartongista munanmuotoisia paloja, joita pojat koristelivat piirtäen ja paperinpaloja hyödyntäen. Munien takapuolille teipattiin jäätelötikut liikuttelua varten, ja isoon lavastekartonkiin kiinnitettiin sinitarran paloja, jotta munat saa helposti myös ”kiinni maahan”.

Estradilla on jo nähty monenlaista tipushowta ja munien metsästystä, mutta vielä kuulemma pitäisi askarrella taivaalle ainakin pilviä ja lintuja, ennen kuin varsinainen Kolme tipua ja pomppivien munien arvoitus -esitys voi alkaa…

 

Pääsiäisesitys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *