Muistatko, miltä tuntui, kun äiti luki iltasaduksi Peppi Pitkätossua? Tai muistatko, millaista oli kuulla tarinoita Muumilaakson asukkaista? Entä muistatko ne kaikkein ihanimmat Tammen kultaiset kirjat? Tai sen, kun otit vuosien jälkeen käteesi oman, vanhan lempikirjasi ja aloit lukea sitä omalle lapsellesi?

Minä muistan. Ihana tunne. On ollut ihan mieletöntä päästä kokemaan satujen maailmaa, ja ehkäpä vielä mielettömämpää on ollut saada palata siihen omien lasteni kanssa – ja löytää myös aivan uusia, ihastuttavia tarinoita.

Näitä uusia huippukirjoja sekä vanhoja, rakkaita klassikoita esitellään myös Taidekodissa. Poimin satojen vuosittaisten uutuusjulkaisujen ja uusintapainosten joukosta niitä kaikkein kiinnostavimpia. Esitttelen omia suosikkejamme ja annan vinkkejä, laadin arvosteluja jne.

Lastenkirjallisuus on kuulunut alusta alkaen Taidekodin sisältöön, mutta kesästä 2017 lähtien tämä kategoria laajenee ja syvenee entisestään, sillä Taidekoti on sopinut yhteistyöstä kahden Suomen suurimpiin lukeutuvan kustannusyhtiön kanssa. Nämä ovat lukuisten rakastettujen klassikkokirjojen ja monien ihastuttavien uutuuksien taustalla olevat Tammi ja WSOY. (Siis juuri ne tahot, jotka ovat julkaisseet niin Tove Janssonit kuin Astrid Lindgrenitkin, niin Risto Räppääjät kuin Maukat ja Väykätkin, niin Pikku Paput kuin Siiritkin…)

Olen tietysti hyvin otettu, että nämä arvostetut kustannustalot haluavat tehdä yhteistyötä Taidekodin kanssa. Toivottavasti sinäkin voit kokea saavasi tästä yhteistyöstä mahdollisimman paljon iloa ja hyötyä!

 

– Johanna

 

Tammi / logo WSOY / logo

 

www.tammi.fi

www.wsoy.fi