Taidekodin tavoitteena on tarjota taidevinkkejä ja -ideoita jokaiselle lapsiperheelle ja kaikille lasten kanssa toimiville. Sivuston vinkit on jaettu neljään kategoriaan:

  1. Taide- ja askarteluideat
  2. Kulttuurikokemukset
  3. Kirjavinkit
  4. Matkat

 

Taide- ja askarteluideat

Taide- ja askarteluideat pitävät sisällään monenlaista taiteilua, jota kuka tahansa voi toteuttaa pienenkin lapsen kanssa kotona, kerhossa tai vaikkapa päiväkodissa. Mukana on ideoita esimerkiksi maalaamiseen, askarteluun, muovailuun – tai vaikkapa omien animaatioiden tekemiseen.

Joissain jutuissa tehdään yksinkertaisia juttuja pöydän ääressä, toisissa taiteillaan ulkona – joskus vähän vauhdikkaamminkin. Joukossa on niin klassisia taidetekniikoita kuin hyvinkin yllättäviä ideoita.

Toisinaan piirretään, toisinaan taas keksitään satuja. Joskus ommellaan omia leluja, joskus tehdään vaikkapa ikiomia teatteriesityksiä.

Tervetuloa hakemaan uusia ideoita omaan taiteiluunne! Ja tietysti olisi aivan ihanaa, jos jakaisit kommentoimalla myös omia ideoitasi!

 

Kulttuurikokemukset

Kulttuurikokemukset-kategoriassa esitellään lastenteatteriesityksiä, taidenäyttelyitä ja esimerkiksi erilaisia retki-ja museokohteita. Nostan näitä taidekohteita esiin nimenomaan lapsiperheen näkökulmasta.

Monet vierailukohteistamme sijaitsevat (omasta espoolaisuudestamme johtuen) pääkaupunkiseudulla, mutta mukana on toki museoita, näyttelyitä ja esityksiä myös eri puolilla Suomea – sekä myös ulkomailla.

Museovierailuissa hyödynnämme pääsääntöisesti Museokorttia, mutta moniin esityksiin olemme saaneet ilmaisliput blogijutun kirjoittamista varten. Tästä huolimatta näkemyksemme, mielipiteemme yms. ovat ehdottomasti aitoja ja lahjomattomia. Ne esitykset, joissa vierailemme, on valittu omien kiinnostustemme perusteella.

Jos tiedät erinomaisia taidekohteita, ethän epäröi kertoa siitä myös meille!

 

Kirjavinkit

Kirjavinkit-kategoriassa esitellään uusia ja vanhoja lastenkirjoja. Mukana on satukirjoja, tietokirjoja, askarteluoppaita ja esimerkiksi runo- ja laulukirjoja. (Joskus tähän osioon on ujutettu myös lasten elokuvia yms.)

Olemme lukeneet kirjoja yhdessä 2010, 2012 ja 2014 syntyneiden lasteni kanssa. Jutuissa esitellään teoksia, mutta annetaan myös sekä omia että lasteni kommentteja lukemastamme ja näkemästämme.

Useat esittelemistäni kirjoista on saatu kustantajilta, mutta esittämäni mielipiteet ovat ehdottomasti perheemme omia, ja jokaisen kirjan olen valikoinut omien mieltymysteni mukaan. Luettavaksemme olen hankkinut / pyytänyt / vastaanottanut teoksia, jotka koen itse kiinnostaviksi tai hyödyllisiksi – tai joiden uskon kiinnostavan niin omia kuin toistenkin lapsia. Ja ehdottomasti otan itsekin ilolla vastaan aina uusia kirjavinkkejä!

 

 

Matkat

Matkat-kategoriaan on koottu kaikki pääkaupunkiseudun ulkopuolelle tekemämme kulttuuriretket. Mukana on vierailuja niin kotimaisissa kuin ulkomaisissakin kulttuurikohteissa. Lisäksi joukossa on vinkkejä mm. majoituksen ja ravintoloiden valintaan.

 

Tervetuloa lukemaan vinkkisivustoani! Toivottavasti siitä on hyötyä! Ja palautetta otan tietysti vastaan enemmän kuin mielelläni!

 

johanna@taidekoti.com

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!